Piaţa AeRO îşi deschide porţile pentru Bento

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 martie 2022

Piaţa AeRO îşi deschide porţile pentru Bento

Compania vine la bursă cu o evaluare anticipată de 61,6 milioane lei

Acţiunile Bento - Intellectually Curious, companie specializată în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud, intră astăzi la tranzacţionare în Piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), sub simbolul BENTO.

Emitentul vine la bursă cu o evaluare anticipată de 61,6 milioane de lei, conform preţului la care s-a încheiat plasamentul privat derulat de companie în luna noiembrie a anului trecut, de 14 lei/acţiune. Faţă de profitul obţinut anul trecut, de 4,55 milioane de lei, compania are un raport Price to Earnings Ratio de 13,5.

În cadrul plasamentului, Bento a atras peste 13 milioane de lei de la investitori, bani pe care vrea să-i folosească pentru accelerarea dezvoltării atât pe verticală cât şi pe orizontală, prin extinderea portofoliului de clienţi şi consolidarea produselor software proprii. De asemenea, compania urmăreşte şi extinderea canalelor de vânzare şi marketing pentru promovarea produselor în Europa de Est prin stabilirea de parteneriate cu companii locale din pieţele respective, conform unui raport recent al Bento.

Compania are peste 17 ani de experienţă în dezvoltarea şi implementarea de soluţii software şi furnizarea de servicii de infrastructură IT şi Cloud pentru companii active în industrii multiple, precum energie, FMCG, utilităţi, telecomunicaţii, sănătate, agricultură, IT, media, industrie alimentară, distribuţie, transporturi şi servicii. Bento are în acest moment peste 70 de angajaţi şi deţine un portofoliu diversificat de clienţi format din companii multinaţionale din ţara noastră, Statele Unite şi Elveţia. Activităţile companiei sunt împărţite în două divizii: (i) Dezvoltare Software, ce include atât produse standardizate cât şi personalizate; (ii) IT, Infrastructură şi Cloud, ce include servicii IT şi servicii Cloud.

Pentru anul trecut, compania a raportat o cifră de afaceri de 27,08 milioane de lei, în creştere cu 76% faţă de cele din 2020, circa 35% sau 9,53 milioane de lei provenind din divizia Dezvoltare Software, restul de 65% fiind furnizat de serviciile de IT, cele de Cloud şi alte servicii, conform informaţiilor prezentate în memorandum-ul întocmit de TradeVille.

Profitul operaţional, inclusiv cheltuielile cu deprecierea şi amortizarea (EBITDA) s-a ridicat la 5,29 milioane de lei, cu circa 124% peste cel din anul anterior. Profitul net de 4,55 milioane de lei a fost mai mult decât dublu faţă de cel din 2020, de 1,86 milioane de lei, în timp ce marja netă a crescut de la 12,1% la 16,8%, în 2021. La finele anului trecut, Bento avea active totale de 17,04 milioane de lei şi un grad de îndatorare de 55%.

Pentru acest an, compania estimează venituri de 28,41 milioane de lei, apropiate de cele din 2021, care vor creşte la 32,04 milioane de lei în 2023 şi 39,21 milioane de lei în 2024. Profitul net este prognozat la 5,03 milioane de lei, în timp ce pentru anul viitor şi 2024 estimările sunt de 5,88 milioane de lei şi 7,55 milioane de lei, cu marje de 18-19%.

"Compania intenţionează să recompenseze investitorii prin distribuirea de dividende în sistem hibrid - majorare prin capitalizarea profiturilor, şi sub formă de dividende în numerar. În anii în care Bento va avea nevoie de acces la capital pentru a-şi realiza planurile de dezvoltare, conducerea are în vedere posibilitatea de a capitaliza profitul sub formă de acţiuni gratuite, respectiv realizarea de majorări de capital cu aport în numerar", se menţionează în memorandum.

Vlad-Ermil Bodea, co-fondator al companiei sub numele de 2B Intelligent Soft are 28,33% din Bento, deţinere similară cea a lui Radu Scarlat, preşedintele dezvoltatorului de software. Bento vine la bursă cu un free-float de 27,6%.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Mai bine piata Aero si-ar tine portile inchise pentru Bento, o alta panaram4 inchisa cu japca, oricum Aero incepe sa resimta acut lipsa de papagal1 cu bani de pierdut, 70% au contrui de aprox 4 k euro, ma rog aveau, ca propabil 95% dintre ei sunt oe minus, mai sint restul de 30% ca oricum zic pas petardelor, je vedem la urmatoarea generatie de fraier1 peste 8-10 ani...

    1. nu mai purta grija celor de pe AeRo,mai bine uita-te la tine in buzunare,ca pe AeRo au facut multi,destui bani,ca sa ii judeci tu,ca pe langa frustrat mai esti si agitat din cale afara,si asta nu stiu daca arata ca esti destept,cred ai baut apa din aceiasi cana,cu mahalagioaica de sososaca

      esti lascarica de pe agf, esti negru de ura baiatule, nu mai comenta ce nu cunosti, pe aero sunt companii cu potential mai mare decat pe bvb

      Compania are multiplii de evaluare decenti, are ceva experienta in dezvoltare de soft si niste proiectii decente pentru anii urmatori. Nu e ceva nemaipomenit dar e ok. Poate sa creasca si la un moment dat sa fie preluata de o companie mai mare. Iti irosesti viata cu astfel de comentarii - mai bine ai face ceva constructiv.

      a inceput cu dreptul. bravos!

      evaluare anticipată de 61,6 mil lei si cifră de afaceri de 27,08 milioane de lei

      tu crezi ca bento vinde cartofi ? e soft habaucule, asta se scaleaza, nu e la kilogram

      in memorandum scrie ca vinde doua treimi integrare IT,retelistica,hardware si restul software

      poti preciza o sursa din care rezulta ca partea de software e majoritara? 

      Scaleaza pana la 7 lei sau mai jos?

      nu merita nici 7 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb