Piaţa Arsenalului din Bucureşti va deveni Piaţa NATO

D.I.
Politică / 7 aprilie 2019

Piaţa Arsenalului din Bucureşti va deveni Piaţa NATO

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a anunţat că a demarat procedurile pentru a transforma Piaţa Arsenalului din Capitală într-un spaţiu public dedicat Alianţei Nord-Atlantice, care se va numi Piaţa NATO.

Gabriel Leş a participat duminică, alături de premierul Viorica Dăncilă, alţi membrii ai Guvernului, parlamentari, membrii din conducerea Armatei, la o ceremonie militară organizată la sediul Ministerului Apărării Naţionale, cu prilejul împlinirii a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.

"La 15 ani de la aderarea României la Alianţa Nord-Atlantică, cred că este momentul şi o modalitate de a marca acest reper istoric printr-un demers care să rămână la rândul lui în istorie. Am decis, împreună cu doamna prim-ministru, să demarăm demersurile pentru amenajarea unui spaţiu public deschis tuturor, care să fie dedicat Alianţei Nord-Atlantice, în rândurile căreia am intrat la 29 aprilie 2004. Cel mai potrivit spaţiu pentru această destinaţie l-am identificat nu departe de aici. Astăzi se numeşte Piaţa Arsenalului, pe care o dorim transformată în Piaţa NATO. Piaţa Arsenalului aminteşte de începuturile industriei de apărare din România, pentru că aici a funcţionat prima fabrică modernă de armament. Vom face toate diligenţele către autorităţile competente pentru ca această propunere pe care o lansez astăzi să se materializeze până la finalul acestui an", a declarat Gabriel Leş.

După ceremonia militară, a fost organizată "Ziua Porţilor Deschise" pentru publicul larg, cu expoziţii de tehnică militară şi expoziţii tematice, dar şi un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul".

Totodată, au fost organizate standuri de prezentare ale Clubului Sportiv al Armatei "Steaua", Editurii Militare, dar şi standuri de inventică şi tehnologii militare.

De asemenea, au fost programate exerciţii demonstrative ale militarilor EOD, ale Direcţiei Informare şi Relatii Publice - "Corespondenţi de război", precum şi ale reprezentanţilor Asociaţiei Tradiţia Militară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb