Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 5,1%

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 noiembrie 2010

"Anticipăm că vânzările de asigurări RCA din decembrie nu vor influenţa semnificativ volumul de prime subscrise pe total piaţă la nivelul întregului an", a declarat preşedintele CSA, Angela Toncescu.

"Anticipăm că vânzările de asigurări RCA din decembrie nu vor influenţa semnificativ volumul de prime subscrise pe total piaţă la nivelul întregului an", a declarat preşedintele CSA, Angela Toncescu.

Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 5,1% în primele nouă luni, la 6,32 miliarde de lei, pe fondul reducerii subscrierilor din asigurări generale cu 6,8%, la 5,1 miliarde de lei, în timp ce poliţele de viaţă au crescut cu 2,9%, la 1,22 miliarde de lei, a anunţat, ieri, CSA.

Defalcat, în categoria asigurărilor generale, care au o pondere de 80,63%, cele mai mari creşteri le-au înregistrat poliţele de garanţii - 90,46% şi cele de răspundere civilă a mijloacelor de transport naval - 57,67%, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), citate de Mediafax. Cele două clase deţin, cumulat, o pondere de 1% în totalul asigurărilor generale.

Datele CSA nu fac referire la evoluţia subscrierilor pe segmentele de poliţe auto RCA şi CASCO, care deţin mai mult de 50% din piaţa asigurărilor generale.

În cazul asigurărilor de viaţă, a căror pondere se situează la 19,37%, cele mai importante creşteri au fost înregistrate de poliţele de sănătate - 123,75%, asigurările unit-linked - 18,94% şi asigurările de accidente - 18,76%.

Societăţile de asigurări au plătit indemnizaţii de 3,99 miliarde de lei, în scădere cu 10,08% faţă de perioada similară din 2009.

Raportate la primele subscrise, indemnizaţiile plătite au reprezentat 63%, procent similar celui înregis-trate în perioadele anterioare, se precizează în comunicatul CSA remis MEDIAFAX.

Pentru asigurările generale, companiile au plătit indemnizaţii de 3,49 milioane de lei, din care circa 54% pentru asigurările CASCO şi circa 35% pentru clasa de asigurări de răspundere civilă auto (RCA).

În cazul asigurărilor de viaţă, indemnizaţiile plătite şi sumele reprezentând răscumpărări parţiale, răs-cumpărări totale şi maturităţi au însumat 493,31 milioane de lei, nivel în regres cu 3,67% faţă de septembrie 2009.

Referitor la plăţile efectuate de asigurători pentru răscumpărările totale se observă un trend descendent comparativ cu 2009, scăderea consemnată în perioada analizată fiind de circa 10%, se mai spune în comunicatul CSA.

"Anticipăm că vânzările de asigurări RCA din decembrie nu vor influenţa semnificativ volumul de prime subscrise pe total piaţă la nivelul întregului an, întrucât vânzările de astfel de poliţe nu mai sunt concentrate în decembrie, ci s-au dispersat pe parcursul anului a urmare a renunţării la anul calendaristic de subscriere", a declarat preşedintele CSA, Angela Toncescu.

CSA este autoritatea care autorizează, supraveghează şi controlează activitatea de asigurări în Româ-nia şi are atribuţii de emitere a normelor de aplicare a legii în domeniu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Conteaza foarte mult si puterea de cumpararea a clientilor dar si seriozitatea asiguratorilor. Asta cu asigurarile de viata tine in mod direct de cei care INCA isi mai fac credite la care obligatoriu, banca iti face si o asigurare de viata pt a nu iesi pe minus.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb