PIAŢĂ DE 10-15 MILIARDE DE EURO Parlamentarii avizează astăzi componenţa ASF

A.A.
Ziarul BURSA #Politică / 24 aprilie 2013

Parlamentarii avizează astăzi componenţa ASF

Dan Radu Ruşanu, preşedinte

Parlamentarii şi-au programat să valideze astăzi componenţa Autorităţii de Supraveghere Financiară, care va încorpora Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, după ce membrii au fost validaţi, ieri, de comisiile de specialitate.

În urma audierilor, de ieri, Dan Radu Ruşanu a fost validat pentru funcţia de preşedinte al ASF, iar Daniel Dăianu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte.

Ziarul BURSA a anunţat încă din luna decembrie 2012 că Ruşanu este susţinut de PNL pentru pentru şefia ASF.

Pentru funcţiile de vicepreşedinţi, au fost validaţi Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu.

Autoritatea va fi completată de Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Cornel Coca Constantinescu.

Pentru funcţiile neexecutive de la ASF au fost înscrise 18 candidaturi. Se pare că "traseismul" politic a func-ţionat şi de această dată, unii dintre candidaţi schimbându-şi culoarea politică, în funcţie de numărul de locuri alocate partidelor.

Ruşanu: "Piaţa non-bancară de care se va ocupa ASF este de 10-15 miliarde de euro"

Dan Radu Ruşanu a declarat, ieri, că piaţa non-bancară de care se va ocupa Autoritatea este de 10-15 miliarde de euro şi că această piaţă se poate mări în condiţiile unei creşteri substanţiale a economiei.

Întrebat dacă ASF va fi ca o umbrelă asupra unei pieţe de 20 de miliarde de euro, Ruşanu a precizat că cifra este mult exagerată.

"Cred că cifra e mult exagerată. După cum ştiţi, după 2008 piaţa non-bancară a avut un recul puternic. Pot să vă spun că fondurile de pensii private la sfârşitul anului 2013 vor ajunge la circa 3 miliarde de euro, piaţa de asigurări va fi tot pe undeva pe acolo, iar bursa de valori va fi în funcţie de cum va decurge economia. Piaţa non-bancară va fi într-o strânsă corelare cu creşterea economică din România", a spus Ruşanu.

Domnia sa a mai precizat că salariul său va fi stabilit de către Consiliul ASF, în conformitate cu regulamentul de organizare şi funcţionare a instituţiei, urmând a fi în concordanţă cu salariile membrilor CA al BNR.

Potrivit lui Ruşanu unificarea CSA, CNVM şi CSSPP în ASF a fost solicitată în scrisoarea de intenţie cu FMI.

Dăianu: "Reglementarea pieţelor financiare este necesară în raport cu lecţia amară a crizei"

Daniel Dăianu a susţinut în cadrul audierilor din comisiile de buget din Parlament că reglementarea pieţelor financiare este necesară în raport cu "lecţia amară" pe care a dat-o criza principiului că pieţele se reglementează singure.

Dăianu a susţinut în faţa comisiilor de buget din Parlament că nu simte "un mare confort" ca persoană care şi-a depus candidatura pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al ASF.

"Poate că ceea ce m-ar acredita pentru o poziţie în consiliu (ASF, n.r.) este o activitate pe care am des-făşurat-o mai ales în ultimii ani privind reforma sistemelor de reglementare şi supraveghere a sistemelor financiare. Eu de mulţi ani împărtăşesc o teză, şi anume că sistemul financiar a deraiat. Programul de dereglementare început de acum două decenii este un sistem financiar care în mare măsură nu a mai servit economiilor", a susţinut Dăianu.

Antonescu: "Ne despărţim cu durere în suflet de Ruşanu, dar îi urăm succes la ASF"

Preşedintele PNL, Crin Antones-cu, a declarat, marţi, că liberalii se despart "cu durere în suflet", după foarte mulţi ani, de deputatul Dan Radu Ruşanu, şi îi urează acestuia succes în fruntea Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF), funcţie pentru care îl sprijină, informează Mediafax.

El a precizat că PNL are mai multe variante privind asigurarea succesiunii la şefia Comisiei de Buget-Finanţe a Camerei Deputaţilor, dar şi la şefia grupului parlamentar al PNL din Cameră.

Parlamentul a aprobat, din nou, legea ASF, săptămâna trecută, după ce preşedintele Traian Băsescu o trimisese pentru reexaminare. Legea a fost promulgată ieri.

Parlamentul a respins observaţiile şefului statului, iar conform Constituţiei, preşedintele nu mai avea dreptul să întoarcă legea la Parlament.

Potrivit formei finale adoptate de Parlament, membrii ASF nu pot fi soţi şi nici rude ori afini până la gradul al treilea cu membrii Guvernului şi ai CA al Băncii Naţionale a României. Persoanele care deţin funcţii executive în ASF trebuie să aibă o experienţă profesională de minimum 7 ani.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb