AU ÎNCEPUT PROCESELE CU SIF3 Drepturile de vot aferente pachetului SCUT vândut de COMCM rămân în vigoare

GABRIELA MĂRĂCINEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 septembrie 2014

Drepturile de vot aferente pachetului SCUT vândut de COMCM rămân în vigoare

Tribunalul Bucureşti a respins cererea SIF3 Transilvania pentru suspendarea drepturilor de vot la compania SCUT Constanţa aferente unui pachet de 18,24% din acţiuni care a fost vândut de COMCM.

SIF3 făcuse această cerere către instanţă, în contextul în care a mai solicitat Tribunalului să constate nulitatea absolută a tranzacţiilor bursiere prin intermediul cărora "Alexa Business & Investments" a achiziţionat titluri SCUT.

Procesul SIF3 este intentat în contradictoriu cu "COMCM" S.A. Constanţa, "Alexa Business & Investments" S.R.L. Constanţa, Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Depozitarul Central.

COMCM avea, la finele lui iunie, 64,0071% din Scut Constanţa (SCUT), iar până în prezent a renunţat la 32,0035%, ajungând la o deţinere de 32,0036%, potrivit unui comunicat remis de către SCUT Bursei de Valori Bucureşti.

La data cererii în instanţă de suspendare a drepturilor de vot, formulată de SIF3, "Alexa Business & Investments" cumpărase 18,24% din titlurile SCUT. Ulterior, aceasta a mai achiziţionat 1,99% din capitalul social.

În trecut, între Constantin Frăţilă şi SIF Transilvania a mai existat un conflict pentru controlul Scut Constanţa, societate unde fostul arbitru din Divizia A de fotbal are, în prezent, 33,20% din capital.

Conflictul a reizbucnit în acest an, Constantin Frăţilă şi Mihai Fercală, preşedintele directoratului SIF3, întrecându-se în declaraţii, acuze, propuneri pentru adunările generale şi acţiuni în instanţă.

După confruntarea din Adunarea Generală a Acţionarilor SIF3 din august, unde Mihai Fercală a ieşit învingător, iar Frăţilă a fost demis din funcţia de membru în Consiliul de Supraveghere, cei doi urmează să se războiască din nou, în AGA de pe 20/21 octombrie, unde acţionarii vor trebui să decidă asupra pornirii acţiunii în răspundere împotriva membrilor directoratului SIF Transilvania: Mihai Fercală, Iulian Stan (vicepreşedinte executiv şi director general adjunct) şi Mihăilă Ion (fost vicepreşedinte executiv), care, potrivit grupului format în jurul lui Frăţilă, şi-au depăşit atribuţiile funcţiei.

COMCM a făcut plângere penală contra lui Iulian Stan şi Dragoş Călin

COMCM a depus o plângere penală împotriva lui Iulian Stan, vicepreşedinte executiv şi director general adjunct al SIF3 Transilvania, şi Dragoş Călin, şeful departamentului juridic al SIF3, pentru abuz în serviciu şi fals în înscrisuri, după ce SIF Transilvania a informat că, împiedicaţi fiind să participe la AGA COMCM de "către 7-8 agenţi de pază, coordonaţi la faţa locului de Constantin Frăţilă", reprezentanţii SIF3, însoţiţi de un notar public, au derulat şedinţa AGOA în incinta COMCM şi au ales un nou CA, arată un comunicat al CMCM.

ÎN LOCUL LUI FRĂŢILĂ

SIF Transilvania a numit un nou membru în Consiliul de Supraveghere

Consiliul de Supraveghere al SIF3 Transilvania a hotărât numirea provizorie a lui Răzvan Rusu în componenţa sa, pe locul rămas liber în urma demiterii lui Constantin Frăţilă, la începutul lunii august, informează un comunicat remis vineri Bursei de Valori Bucureşti.

Conducerea SIF3 explică decizia luată de către Consiliu şi nu de către acţionari, spunând că ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor, programată pentru 20/21 octombrie, putea fi completată numai până pe 10 septembrie. De asemenea, directoratul SIF Transilvania precizează că, prin numirea provizorie, se evită o cheltuială suplimentară, generată de organizarea unei noi AGA.

Constantin Frăţilă şi-a dat demisia din funcţia de administrator şi preşedinte al CA de la COMCM deoarece, conform noului regulament de funcţionare al SIF Transilvania, domnia sa nu poate avea funcţii executive sau să fie membru în consiliile companiilor din portofoliul SIF5. Pe 11 august, acţionarii SIF3 au decis revocarea fostului arbitru de footbal din funcţia de membru al Consiliului de Supraveghere SIF3.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb