PIAŢA VALUTARĂ Euro a scăzut la 4,4126 lei

Elena Deacu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 aprilie 2015

Dolarul coboară cu peste 3 bani

Francul, la minimul ultimelor trei săptămâni

Euro s-a depreciat marţi cu 0,76 bani faţă moneda naţională, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,4126 lei/euro.

Faţă de finele sesiunii interbancare de luni, marţi cursul de schimb a deschis sesiunea interbancară în coborâre, la 4,4150 lei, după ce leul a continuat să se întărească faţă de euro într-o mişcare contrară altor valute din regiune. Valoarea din deschiderea şedinţei a reprezentat şi maximul zilei, potrivit surselor din domeniul bancar.

Pe parcursul zilei, cursul a continuat declinul. În jurul orei 17:00, euro era cotat la 4,3755 lei în tranzacţii derulate între băncile comerciale, acesta fiind şi minimul şedinţei, însă această valoare putându-se duce şi mai jos, ne-au declarat sursele bancare.

Cotaţia euro-leu a fost "lovită" ieri de un flux masiv de vânzare, în principal off-shore, au spus dealerii, care consideră că acest nivel înregistrat ieri este unul bun pentru cumpărat.

Ziua a avut un interes la tranzacţionare ridicat, volumele fiind mai mari decât media ultimei săptămâni, potrivit surselor bancare.

Pe piaţa secundară a titlurilor de stat, a avut loc o licitaţie de jumătate din valoarea totală a zilei, însă "nu a fost agitaţie".

Dolarul american a coborât, totodată, marţi, în raport cu leul. Banca Centrală a afişat un curs de referinţă de 4,0418 lei/dolar, în scădere cu 3,55 bani faţă de luni.

Cursul de schimb pentru francul elveţian a fost anunţat la o valoare în scădere marţi, de 4,2230 lei, mai jos cu peste 4 bani faţă de valoarea atinsă în şedinţa de luni, de 4,2664 lei. Astfel, francul elveţian a atins minimul ultimelor trei săptămâni.

Gramul de aur a fost cotat la 156,1346 lei, majorându-se comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa de luni, de 154,9767 lei.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb