PICCJ: Percheziţii în judeţele Maramureş, Galaţi, Satu Mare şi Cluj privind falsificarea de documente de identitate

Alexandru Costea
Anticorupţie / 13 martie 2015

Procurorii Parchetului General (PICCJ) efectuează percheziţii în 20 de locaţii de pe raza judeţelor Maramureş, Galaţi, Satu Mare şi Cluj privind persoane bănuite de falsificare a documentelor de identitate, arată biroul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, trafic de influenţă, precum şi complicitate la fals în înscrisuri oficiale, uz de fals şi trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, folosire în orice mod, direct sau indirect de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii.

Ofiţeri şi lucrători din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi ai Brigăzii Speciale de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei, desfăşoară, sub coordonarea procurorilor, percheziţii domiciliare şi ale unor autoturisme în 20 de locaţii situate pe raza judeţelor Maramureş, Galaţi, Satu Mare şi Cluj.

Din probele administrate în cauză a rezultat că infracţiunile sunt săvârşite de către mai multe persoane care falsificau, pe teritoriul Republicii Moldova, documente de identitate pentru persoane interesate să le obţină contra cost.

Din cele 20 de locaţii percheziţionate, procurorii mai investighează o cauză prin care în schimbul intermedierii obţinerii unei cărţi de identitate sau a unui permis de conducere falsificat se percepea o sumă de circa 1.100 euro.

De asemenea, au fost puse în executare un număr de 20 mandate de aducere pentru persoanele suspecte.

"În cele două dosare penale instrumentate sunt efectuate cercetări pentru probarea activităţii infracţionale a două grupuri infracţionale independente (formate din 13, respectiv 5 suspecţi), ai căror membri acţionau conectat, la nivel judeţean şi transfrontalier, în scopul falsificării unor seturi de documente de identitate, la solicitarea unor persoane, contra unor sume de bani. În vederea definitivării probatoriului în cele 2 dosare penale, procurorul a dispus utilizarea a 3 investigatori sub acoperire", arată un comunicat.

Metoda contrafacerii consta în utilizarea elementelor reale de identificare (data naşterii, cod numeric personal etc.), aparţinând unor titulari de documente valide de identitate, activităţi urmate de întocmirea documentelor falsificate, prin substituirea fotografiilor titularilor cu cele ale persoanelor interesate să le obţină.

Astfel, sumele percepute pentru această operaţiune se cifrau la 3.000 euro (din care se achita un avans în cuantum de 1.000 euro, diferenţa fiind remisă la data predării setului complet de documente, cum ar fi cărţi de identitate, permise auto, paşapoarte).

În documentarea activităţii infracţionale, procurorii au beneficiat de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb