PÎCCJ:  "Procurorul Moraru Iorga Mihaela şi-a exercitarea funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă"

V.D
Anticorupţie / 2 februarie 2018

"Procurorul Moraru Iorga Mihaela şi-a exercitarea funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă"

Actualizare 18:15 Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi reacţionează în dosarul Microsoft.

Laura Codruţa Kovesi a declarat pentru un post de televiziune că DNA a cerut aviz de urmărire penală pentru miniştri în dosarul Microsoft pentru că procurorul de caz a considerat că termenul de prescripţie se calculează de la data efectuăriii ultimelor plăţi şi el nu era împlinit.

Kovesi a susţinut în cadrul intervenţiei la Digi 24:"Am cerut aviz de urmărire penală pentru cei şase miniştri în dosarul Microsoft pentru că procurorul de caz a considerat că termenul de prescripţie se calculează de la data efectuării ultimelor plăţi şi el nu era împlinit, iar practica judiciară era contradictorie, a intervenit un nou Cod Penal în 2014 şi discuţia despre legea penală mai favorabilă. Dacă nu ceream avizele de urmărire penală pentru cei şase miniştri, noi nu am fi putut face investigaţii, nu puteam administra probe. Avizul e o condiţie prealabilă pentru a face cercetări şi nu am fi făcut cele patru rechizitorii în dosarul Microsoft, pentru care avem deja condamnări definitive pentru o parte dintre persoane".

Procurorul-şef al DNA a precizat de asemenea: "Pentru anumite persoane doamna procuror Iorga, deşi obţinuse avizul înainte de prescriere, a început urmărirea penală la câteva zile după împlinirea termenului, motiv pentru care a şi fost sesizată Inspecţia Judiciară".

Kovesi a susţinut că modul în care se calculează termenul de prescripţie a unui dosar este strict responsabilitatea procurorului de caz

Totodată, procurorul-şef al DNA a ţinut să precizeze: "Nu o suspectez (pe procurorul Mihaiela Iorga - n.r.) de rea-credinţă şi nu pot să fac niciun fel de apreciere la adresa acesteia până când nu am rezultatele Inspecţiei Judiciare.

Referitor la recuperarea prejudiciului, Kovesi a declarat: "În momentul în care se vor fi finaliza dosarele în instanţă, vom vedea dacă va fi recuperat acest prejudiciu. Nu este adevărat că prejudiciul nu va fi recuperat".

(D.I)

------------------

La solicitarea mass-media de a furniza un punct de vedere în legătură cu soluţiile de clasare dispuse, biroul de informare al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie aduce la cunoştiinţă prin intermediul unui comunicat de presă următoarele:

-"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a primit o informare din partea procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în legătură cu modul de instrumentare a cauzei cunoscută generic sub denumirea "dosarul Microsoft", precum şi cu măsurile întreprinse de către conducerea DNA în data de 17 iulie 2017. "

-"În data de 20 septembrie 2017 - pe baza actelor înaintate de către conducerea DNA anterior, respectiv pe 5 septembrie 2017 - procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a sesizat, în calitate de titular al acţiunii disciplinare, Inspecţia Judiciară cu privire la săvârşirea abaterii disciplinare prev. de art. 99 lit. t coroborat cu art. 991 alin. (1) şi (2) din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor (exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă) de către procurorul Moraru Iorga Mihaela. Sesizarea priveşte mai multe aspecte, printre care şi modul de instrumentare a cauzei menţionate anterior."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb