Pieţele globale se pregătesc pentru consecinţe pe măsură ce tensiunile din Orientul Mijlociu cresc

T.B.
Internaţional / 15 octombrie 2023

Pieţele globale se pregătesc pentru consecinţe pe măsură ce tensiunile din Orientul Mijlociu cresc

Războiul dintre Israel şi Hamas a accentuat atenţia asupra riscurilor geopolitice în creştere pentru pieţele financiare, în timp ce investitorii aşteaptă să vadă dacă conflictul implică şi alte ţări, cu potenţialul de creştere şi mai mult a preţurilor petrolului şi de a aduce o nouă lovitură economiei mondiale, informează reuters.

Israelul a declarat duminică că va continua să permită locuitorilor din Gaza să evacueze spre sud, în timp ce trupele sale se pregătesc pentru un atac la sol asupra Fâşiei Gaza, controlată de Hamas, ca răzbunare pentru atacurile fără precedent ale grupării militante palestiniene, transmite sursa menţionată.

Preţurile petrolului au crescut cu aproape 6% vineri, deoarece investitorii au estimat posibilitatea unui conflict mai larg din Orientul Mijlociu, relatează sursa citată. Primul indicator al reacţiei la evoluţiile din weekend va veni probabil când petrolul va începe să se tranzacţioneze în Asia, menţionează reuters.

"Se pare că ne îndreptăm către o invazie terestră masivă a Gaza şi o pierdere de vieţi omeneşti pe scară largă. De fiecare dată când aveţi un conflict de această amploare, veţi avea o reacţie a pieţei", a spus Ben Cahill, cercetător principal în Programul privind securitatea energetică şi schimbările climatice la Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale (CSIS), informează reuters.

S&P 500 (.SPX) a scăzut vineri cu 0,5% şi activele refugiu au înregistrat cumpărături cu aur în creştere cu peste 3% vineri, pe când dolarul american a atins un maxim de o săptămână, menţionează sursa citată.

Războiul dintre grupul islamist Hamas şi Israel prezintă unul dintre cele mai semnificative riscuri geopolitice pentru pieţele petroliere de la invadarea Ucrainei de către Rusia anul trecut, informează reuters.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb