Piperea: "Oltchim a repornit secţia de oxoalcooli"

A.T.
Ziarul BURSA #Companii / 2 septembrie 2014

Piperea: "Oltchim a repornit secţia de oxoalcooli"

Combinatul chimic Oltchim, aflat în insolvenţă de aproximativ un an şi jumătate, a repornit secţia de oxoalcooli, ne-a declarat, ieri, avocatul Gheorghe Piperea, unul dintre administratorii judiciari ai societăţii. Repornirea secţiei are loc după ce aceasta a stat închisă trei ani, ne-a precizat domnia sa.

Până acum, combinatul a primit un împrumut de 1,5 milioane de euro de la RCS&RDS, iar administratorii săi au în diverse etape de perfectare împrumuturi de peste 15 milioane de euro, potrivit domnului Piperea.

Aceste împrumuturi au fost avizate recent de creditori, grosul sumei (15 milioane euro) urmând să vină de la investitorii chinezi interesaţi de Oltchim.

În urma acordării creditului de către RCS&RDS, Oltchim a perfectat o asociere în participaţiune cu firma de telecomunicaţii, conform declaraţiilor recente ale domnului Piperea. Astfel, RCS&RDS ar urma să-şi recupereze banii din încasările Oltchim, conform avocatului.

De asemenea, Alro şi Bulrom, care sunt clienţii societăţii, au acceptat să plătească în avans pentru produsele achiziţionate în perioada următoare.

Licitaţia pentru vânzarea Oltchim va fi reluată pe 15 decembrie, iar ofertele investitorilor sunt aşteptate până pe 12 decembrie. Operaţiunea a fost amânată de patru ori până acum. De Oltchim sunt interesate companiile chineze Baota Petrochemical Group & Junlun Petroleum, omul de afaceri Ştefan Vuza, dar, mai nou, şi proprietarul Uzinelor Sodice Govora (USG) - Ciech Chemical, potrivit declaraţiilor recente ale lui Bogdan Stănescu, administratorul special al societăţii vâlcene.

Premierul Victor Ponta se află în aceste zile în China, însoţit de o delegaţie guvernamentală din care mai fac parte miniştrii Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Ioan Rus şi Constantin Niţă, la invitaţia prim-ministrului Consiliului de Stat al R.P.Chineze, Li Keqiang.

În cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze, vor fi abordate relaţiile bilaterale România-China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii, educaţiei, culturii etc.

Pe agenda de discuţii figurează şi aspecte legate de consolidarea relaţiei UE-China şi acţiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală şi Est - China, în implementarea celor convenite la Summit-ul de la Bucureşti din 2013.

În marja vizitei, premierul român va lua parte la o reuniune economică cu participarea reprezentanţilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nu s-a pornit nimic.Inca se mai fac probe tehnologice si se repara utilaje dinamice importannte.

    1. Si-au adus aminte ca au sa ne dea platile compensatorii? Sau le-a picat greu banii cheltuiti? Cu noi ,,cetatenii turmentati ai lui Caragiale" cum ramane: Noi cu cine votam? Ne mai da Ponta o semnatura ca ne da ceea ce a promis prin ordonanta de guvern?

    Draga colega, la Valcea e altfel? La Pitesti cand se pornea o instalatie se faceau probe de trasee, verificari de etanseitati si se urmareau utilajele dinamice (mai ales ca sunt ,,adormite" de 3 ani) timp de 72 de ore - rodaj. La ce lucrezi la Oltchim ,la sera? Nu vedeti decat gaura covrigului, nu vrei si productie peste noapte si de buna calitate? De ce esti carcotas ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb