Pista de atletism de pe Stadionul "Gloria" din Arad, reparată cu 11 milioane de lei

O.D.
Sport / 10 mai 2023

Pista de atletism de pe Stadionul "Gloria" din Arad, reparată cu 11 milioane de lei

Pista de atletism de pe Stadionul "Gloria" din municipiul Arad va intra în reparaţii capitale, valoarea investiţiei fiind de 11 milioane de lei.

În urma acestor lucrări, complexul sportiv va putea fi omologat după standardele World Athletics şi inclus în circuitul competiţional la nivel naţional.

Complexul sportiv "Gloria" se află în zona centrală a municipiului Arad şi în prezent este utilizat cu dificultate de sportivi.

"Situat în zona centrală a municipiului, complexul sportiv «Gloria» este funcţional, dar este utilizat cu dificultate pentru meciurile oficiale, antrenamentele şi activităţile curente ale sportivilor afiliaţi cluburilor sportive din oraş. Din acest motiv municipalitatea îşi propune realizarea unei investiţii estimată la aproape 11 milioane de lei, în urma căreia acest obiectiv sportiv să fie omologat după standardele World Athletics şi inclus în circuitul competiţional la nivel naţional şi nu numai", a transmis, marţi, Primăria Arad, într-un comunicat de presă.

Printre lucrările propuse se numără: demolarea anexelor existente şi a actualei tribune, refacerea împrejmuirii şi a suprafeţei pistei de atletism din tartan de culoare albastră (certificabilă World Athletics), refacerea trotuarului exterior pistei, amplasarea unei tribune modulare, refacerea gazonului, amenajarea spaţiului verde adiacent pistelor de alergare, refacerea pavajului din faţa tribunelor, realizarea unui sistem de irigat atât pentru terenul din interiorul pistei, cât şi pentru restul zonelor verzi, modernizarea sistemului de iluminat public, amenajarea de vestiare pentru antrenori şi sportivi, cabinet medical şi birou antidoping, implementarea unui sistem de sonorizare şi a unuia wi-fi, montarea unui sistem de supraveghere video, amplasarea unor aparate de fitness în aer liber.

În urma intervenţiilor vor rezulta următoarele facilităţi destinate atletismului: pistă cu 8 culoare - 400 de metri; 4 puncte exterioare pentru aruncarea greutăţilor; 2 cuşti pentru aruncarea greutăţilor echipate complet; 1 culoar pentru săritura cu prăjina - echipat complet; 1 culoar pentru săritura în înălţime - echipat complet; 1 groapă cu apă pentru cursa cu obstacole - echipată complet; 2 piste pentru aruncarea suliţei - echipată complet; 4 gropi de nisip pentru săritura în lungime şi triplu salt amplasate în palalel pentru a se putea desfăşura două competiţii simultan - echipate complet.

Durata estimată de realizare a investiţiei este de un an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb