PLANUL NAŢIONAL DE REDRESARE ŞI REZILIENŢĂ Proiecte de 4,13 miliarde euro propuse de Asociaţia Oraşelor din România

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 11 martie 2021

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), deşi este gata, nu a fost pus încă în dezbatere publică şi nimeni nu ştie ce propuneri s-au făcut din teritoriu şi ce au aprobat decidenţii politici din guvernul Cîţu.

Cu toate acestea, conform unei adrese trimisă de Asociaţia Oraşelor din România către Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, document care a intrat în posesia ziarului BURSA, cele 216 localităţi urbane medii şi mici din ţara noastră propun proiecte în valoare totală de 4,13 miliarde euro, pe toate ţintele incluse în PNRR.

Astfel, pentru eficienţă energetică primarii oraşelor respective solicită o alocare totală de 237 milioane euro, bani din care vor fi reabilitate termic minimum 80 de clădire publice şi 120 de clădiri rezidenţiale.

În privinţa investiţiilor pentru protecţia mediului, edilii respectivi solicită peste un miliard de euro, din care suma cea mai mare, 300 milioane euro, ar urma să fie alocată pentru realizarea a 700 kilometri reţele de gaze naturale. 135 milioane euro ar urma să intre în proiectele privind reţelele de apă şi canalizare, 121 milioane euro în remedierea a minimum 20 hectare situri degradate, 250 milioane euro în 300 kilometri reţele de iluminat public green şi 300 kilometri reţele subterane unde vor fi introduse cablurile aeriene, 225 milioane euro pentru împăduriri, perdele forestiere şi crearea de arii naturale protejate.

Pentru digitalizare, primarii oraşelor mici şi medii solicită 348 milioane euro, din care 78 milioane vor fi daţi unităţilor de învăţământ, 120 milioane euro pentru digitalizarea administraţiei locale şi 150 milioane euro pentru sisteme inteligente de tipul smart-city.

Edilii mai solicită 775 milioane euro pentru investiţiile din sănătate, sumă din care 655 milioane euro ar urma să fie folosiţi pentru ridicarea a patru sau cinci spitale noi sau pentru reabilitarea/modernizarea/dotarea/extinderea a 10 unităţi medicale.

Pentru educaţie, oraşele mici şi medii propun proiecte în valoare de 420 milioane euro, din care vor ridica 80 de creşe/grădiniţe, 60 de şcoli, 20 de campusuri şcolare şi vor finanţa şi alte proiecte legate de digitalizarea educaţiei şi sprijinirea elevilor ce provin din medii socio-economice defavorizate.

Cu 175 milioane euro, edilii vor să construiască 12 baze sportive multifuncţionale şi 21 de cămine culturale şi să realizeze 10 programe sportive naţionale.

Ar mai fi de menţionat că pentru mobilitatea urbană, AOR solicită 185 milioane euro pentru şapte proiecte privind transportul urban şi decongestionarea traficului rutier, în timp ce pentru regenerarea urbană localităţile respective au nevoie de 128 milioane euro pentru 12 proiecte.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. V-or implementa WC PUBLICE ecologice !!!

    1. Pai daca toti or fi analfabeti ca tine cu siguranta

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb