Plasamentele în acţiuni reprezintă peste jumătate din portofoliul FON

Andreea Negru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 august 2005

În ultima perioadă a fost mărită expunerea portofoliului fondului "Oportunităţi Naţionale" în acţiuni cotate dată fiind evoluţia favorabilă de pe piaţă. Ca urmare, ponderea acţiunilor a ajuns la 53,57% din total activ. Din portofoliu mai fac parte certificatele de trezorerie, depozitele bancare şi obligaţiunile.

Valoarea unei unităţi de fond FON este de 39.654 RON şi adusese la 30 august un randament pe ultimele 12 luni de 23.47%. Valoarea activului net este de 2.81 milioane RON.

Fondul "Oportunităţi Naţionale" (FON) investeşte preponderent în acţiuni cotate pe ambele pieţe, respectiv pe Bursă şi de Rasdaq.

Riscul în astfel de plasamente este mediu - avînd expunere pe piaţa acţiunilor, unitatea de fond este expusă fluctuaţiilor bursiere, însă într-o măsură mai mică faţă de investiţia propriu-zisă în acţiuni.

Persoanele interesate să inves-tească în unităţile de fond "Oportunităţi Naţionale" trebuie să accepte fluctuaţii ale valorii investiţiei lor, mizînd pe termen mediu şi lung pe un randament semnificativ mai mare decît dobînzile bancare. Orizontul de timp recomandabil privind investiţia este de minim şase luni.

Fondul Vanguard Protector - 11,11% pe ultimele 12 luni

Fondul deschis de investiţiii "Vanguard Protector" este un fond cu profil monetar, care permite obţinerea unor randamente comparabile cu o dobîn-dă bancară la termen, cu flexibilitatea caracteristică unui cont curent. Fondul este un instrument eficient de cash-management, utilizat de persoane fizice şi juridice, cu risc scăzut în condiţii de lichiditate ridicată.

Profilul monetar al "Vanguard Protector" conferă investitorilor săi siguranţa unui randament similar unui depozit bancar, cu avantajul unui grad mai mare de flexibilitate. La 30 august, cîştigul ultimelor 12 luni adus de acest fond este de 11,11%, valoarea unităţii de fond ajungînd la nivelul de 21.373 RON. Activul net al fondului a crescut cu 0,54% în ultima săptămînă, pînă la 3,52 milioane RON.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb