Plenul Camerei Deputaţilor va vota miercuri cererea DNA pentru arestarea lui Marko Attila

Elena Deacu
Anticorupţie / 30 martie 2015

Actualizare 15:51

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate şi vota miercuri cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului UDMR Marko Attila Gabor, a declarat secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici, la finalul şedinţei Biroului permanent.

---

Comisia Juridică din Camera Deputaţilor a avizat astăzi pozitiv cererea DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive în cazul parlamentarului UDMR Marko Attila.

Potrivit surselor din presă, pentru reţinere s-a votat cu 17 voturi, iar pentru arestare 16 voturi.

DNA a cerut din nou avizul pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, în dosarul în care este suspectat de trei infracţiuni de abuz în serviciu privind acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Procurorii susţin că, la data de 12.01.2015, ANRP a sesizat DNA cu privire la faptul că, în decursul lui 2009, Curtea de Conturi a României a efectuat un control la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, control ce a avut ca obiect fundamentarea şi utilizarea fondurilor alocate pentru plata despăgubirilor în anul 2008. Astfel, s-a constatat că rapoartele de evaluare a imobilelor pentru care s-au acordat despăgubiri conform Legii nr. 247/2005 nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor.

În cursul anului 2008, Marko Attila, împreună cu ceilalţi membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a emis în cazul a trei dosare, titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat cerinţele Standardelor Internaţionale de Evaluare cu privire la estimarea valorii de piaţă a imobilelor şi nici prevederile art. 10 alin. 6 şi 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietăţii şi justiţiei, precum şi unele măsuri adiacente, supraevaluând bunurile imobile respective cu suma totală de aproximativ 75.000.000 euro, cu această sumă fiind prejudiciat bugetul de stat concomitent cu obţinerea unor despăgubiri necuvenite de către titularii şi cesionarii drepturilor de despăgubire.

Anterior, Camera Deputaţilor a încuviinţat arestarea preventivă a inculpatului Marko Attila Gabor pentru infracţiunea de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, într-un alt dosar penal, faţă de care procurorii anticorupţie au dispus disjungerea şi continuarea cercetărilor în prezenta cauză, în care cercetările au fost extinse şi cu privire la infracţiunile menţionate mai sus.

În luna decembrie, deputatul Marko Attila a fugit la Budapesta, avocatul său declarând că premierul ungar Viktor Orban i-a acordat protecţie şi azil politic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb