Plenul Camerei, suspendat din lipsă de cvorum, fără vot în cazul Diniţă

Ziarul BURSA #Politică / 21 octombrie 2014

Camera Deputaţilor şi-a suspendat lucrările, ieri, din lipsă de cvorum, fără să se pronunţe asupra cererii de încuviinţare a arestării preventive a deputatului Ion Diniţă, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, anunţând că şedinţa de plen va fi reluată peste o săptămână.

Zgonea a precizat că, după verificarea cu ajutorul cartelelor de vot, s-a constatat că în sala de şedinţă erau prezenţi doar 116 deputaţi.

El a menţionat că va convoca plenul Camerei pentru săptămâna viitoare, luni, la ora 15.00.

Valeriu Zgonea a spus: "Având în vedere aceste chestiuni care sunt strict legate de incompatibilităţi, cereri de ridicare a imunităţii, de arestare preventivă şi cele stabilite de către Biroul permanent al Camerei Deputaţilor de astăzi, convoc plenul Camerei Deputaţilor săptămâna viitoare, luni, la ora 15.00. Rog liderii grupurilor parlamentare să-şi invite toţi colegii pentru a vota pentru moţiunea simplă, suntem în procedura de vot pentru cererea de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă şi până atunci sper că şi celelalte două proceduri care sunt trimise de către DNA să fie finalizate".

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a acuzat PSD, ieri, în plen, de blocarea justiţiei, el afirmând că social-democraţii vor amâna şi votul în Comisia Juridică în cazurile Hrebenciuc şi Adam, în replică Valeriu Zgonea sugerând că Victor Paul Dobre este cel care a vrut să intervină la el.

El a mai acuzat că Victor Ponta a spus că nu participă şi nu a participat niciodată la votul de încuviinţare a arestării preventive a deputaţilor Adam şi Hrebenciuc, dar a fost prezent, alături de miniştrii PSD, când s-a respins arestarea preventivă a lui Vlad Cozma".

În replică, Valeriu Zgonea a spus că atunci când a fost vorba de modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor pentru stabilirea de termene precise în cazul ridicării imunităţii şi arestării preventive, cei care s-au opus au fost de la PNL şi PDL.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi a propunerii de arestare preventivă a deputatului Ion Diniţă - acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul preşedintelui CJ Braşov, Aristotel Căncescu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb