PLEŞOIANU ÎŞI RETRAGE SEMNĂTURA DE PE DOUĂ INIŢIATIVE LEGISLATIVE:  "Una discutăm şi alta fumăm"

A.C.
Politică / 29 decembrie 2017

Liviu Pleşoianu (Sursa foto: Facebook)

Liviu Pleşoianu (Sursa foto: Facebook)

Deputatul social-democrat Liviu Pleşoianu a anunţat că şi-a retras semnătura de pe iniţiativa legislativă care prevede eliminarea articolului din Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual, precum şi de pe cea care propune ca preşedintele, parlamentarii şi aleşii locali să fie excluşi din categoria funcţionarilor publici.

Deputatul a menţionat, într-o postare pe Facebook: "Atunci când una discutăm şi alta fumăm... În această dimineaţă, mi-am retras semnătura de pe două iniţiative legislative. N-am de gând să fac niciun compromis! Nu e deloc în regulă să amestecăm mere bune cu mere stricate... Exemplu: Să le permiţi celor care suferă de boli grave sau incurabile să efectueze arest la domiciliu mi se pare un lucru foarte bun. Să elimini însă articolul 299 din Codul penal (cel referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual) mi se pare o mare prostie!".

Pleşoianu a făcut apel la toţi parlamentarii care au semnat iniţiativa legislativă de abrogare a articolul 299 din Codul penal să citească forma în care a fost depusă şi să-şi retragă semnăturile.

Pleşoianu a explicat: "În expunerea de motive a iniţiatorului scrie aşa: 'În considerarea abrogării art. 299, se consideră că noţiunea de 'favoruri sexuale' este o noţiune care nu poate fi determinată precis şi, mai mult, există o altă infracţiune care are ca obiect întreţinerea de raporturi sexuale cu o persoană fără consimţământul acesteia, iar dacă consimţământul este dat nu mai putem vorbi de o infracţiune'. Foarte greşită abordarea iniţiatorului! În primul rând, în articolul 299 din Codul penal se face vorbire despre fapta funcţionarului public de 'a pretinde sau obţine favoruri de natură sexuală'. Ca atare, pentru a fi infracţiune, nu e necesar ca favorurile sexuale să fi şi fost oferite. Faptul în sine de a le pretinde, dacă este probat, este element constitutiv al infracţiunii".

El consideră, de asemenea, că pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu este o "gonflare inutilă" a pragului propus iniţial.

Liviu Pleşoianu a adăugat: "Este clar că DNA a făcut abuz de... abuz în serviciu pentru a controla jocul politic din România. Pentru cine ştie să citească şi nu e doar sclavul propagandei se găseşte foarte uşor informaţia conform căreia Comisia de la Veneţia sugerează impunerea prin lege a unui prag mare tocmai pentru a evita abuzurile unor procurori a căror preocupare ar putea fi tocmai preluarea controlului asupra jocului politic. Însă pragul de 200.000 de euro mi se pare mult umflat. S-a propus în trecut 200.000 de lei, s-a propus şi 100.000 de lei. În orice caz, semnificativ mai jos de 200.000 de euro".

Pleşoianu a motivat şi retragerea semnăturii în cazul propunerii legislative de modificare a Codului penal, conform căreia definirea funcţionarului public ar urma să fie schimbată, astfel încât să îi excludă din această categorie pe preşedintele României, pe parlamentari, dar şi pe aleşii locali.

Pleşoianu a subliniat: "Una este să aduci completări şi clarificări, dar cu totul altceva e să modifici legea astfel încât să nu-i mai consideri funcţionari publici pe parlamentari şi pe preşedinte. Atât parlamentarii, cât şi preşedintele ţării sunt şi trebuie să rămână funcţionari publici, aflaţi în slujba cetăţeanului care i-a ales prin votul său".

O propunere legislativă depusă, pe 18 decembrie, la Camera Deputaţilor, de către mai mulţi parlamentari PSD, prevede executarea la domiciliu a pedepselor cu închisoarea de până la 3 ani, precum şi un prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu. Semnatarii proiectului susţin şi abrogarea articolului 299 din Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. pentru boii pesedisti : sa furi o vila de 200000 euroi e o bagatela

    Poate dupa luminarea lui asta se mai intimpla si alte minuni dupa Craciun.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb