PMI a început să fabrice produse din tutun cu potenţial de risc redus

ANDREEA CUZUB
Ziarul BURSA #Companii / 28 noiembrie 2017

PMI a început să fabrice produse din tutun cu potenţial de risc redus

Philip Morris International (PMI) a început să fabrice produse din tutun cu potenţial de risc redus, în fabrica din Otopeni. Purtând denumirea de "heets", acestea sunt utilizate ca rezerve pentru IQOS - dispozitivul revoluţionar al PMI, ce încălzeşte tutunul în loc să îl ardă.

În luna iulie a acestui an, Philip Morris International a anunţat că va investi 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de ţigări din Otopeni într-o unitate de producţie a acestor rezerve.

În cadrul unui tur al noii fabrici, Branislav Bibic, Managing Director Philip Morris România, a precizat, despre IQOS: "Încercăm de ani buni să dezvoltăm produse din tutun care să satisfacă fumătorii şi, în acelaşi timp, să reducă efectele dăunătoare ale fumatului. Astfel, dispozitivul IQOS încălzeşte tutunul până la temperatura de 300 grade celsius, în loc să îl ardă precum ţigările obişnuite".

Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de ştiinţă şi a investit peste 3 miliarde de dolari în cercetare si în dezvoltarea de noi produse. Rezultatele cercetărilor care au evaluat potenţialul de risc redus al IQOS sunt promiţătoare, iar compania împărtăşeşte în mod deschis metodologiile, stadiile studiilor, precum şi concluziile lor, pentru a fi reexaminate şi verificate independent de către terţi, conform reprezentanţilor PMI.

Aceştia au menţionat că investiţia din ţara noastră presupune şi crearea a 300 de locuri de muncă noi, adiţional celor peste 670 de angajaţi actuali ai fabricii.

Herman Van Staalduinen, Operations Director Philip Morris România, a declarat: "Dintre fabricile care au început, în acest an, procesul de transformare a unităţilor care fabrică heets-uri din Otopeni este prima care a început producţia. Fabrica din România va deservi mai multe pieţe din Uniunea Europeană, dar şi din Asia, unul dintre primele exporturi fiind către Japonia".

Procesul retehnologizării fabricii din ţara noastră a fost început anul acesta. În 2017, unitatea de producţie a trecut printr-o primă fază a transformării, care a presupus instalarea de echipamente tehnologice noi, cu ajutorul cărora a fost demarată o primă fază a producţiei. O altă etapă importantă în procesul de transformare a presupus recalificarea profesională a angajaţilor actuali, aceasta presupunând training-uri şi schimburi de experienţă la fabrica din Bologna şi la centrul de cercetare şi dezvoltare din Elveţia, precum şi training-uri locale.

Până la finalul anului 2018, producătorul planifică să aibă o capacitate anuală totală de producţie de aproximativ 100 miliarde de unităţi. De asemenea, până în anul 2020, fabrica din Otopeni va finaliza procesul de transformare prin extinderea cu încă o secţie de procesare a tutunului.

Branislav Bibic a adăugat: "Poziţionarea fabricii în context geografic şi performanţele acesteia demonstrate de-a lungul timpului sunt atribute ce au făcut firească decizia de a investi în România. Cei peste 3,7 milioane de utilizatori IQOS la nivel global şi numărul în creştere continuă a celor care aleg această metodă de a consuma tutunul la nivel local nu fac decât să certifice viziunea pe termen lung pe care ne-am asumat-o, de a contribui la crearea unui viitor fără fum, în România".

Dacă în 2016 IQOS a fost comercializat cu precădere online şi în Bucureşti, de la începutul acestui an IQOS este comercializat şi în principalele 16 oraşe din ţară. IQOS va fi disponibil până la finalul anului în aproximativ 35 de pieţe, la nivel global.

Philip Morris Internaţional intenţionează să renunţe la producţia de ţigarete convenţionale şi să se specializeze pe produsele alternative care nu presupun arderea tutunului, ci doar încălzirea acestuia, după cum au anunţat oficialii companiei.

Alături de fabricarea şi comercializarea ţigaretelor, dar şi al altor produse de tutun, PMI este implicat în dezvoltarea şi comercializarea produselor cu potenţial de risc redus (Potential Reduced-Risk Products - RRPs). Compania foloseşte termenul de "produse cu potenţial de risc redus" pentru produsele care prezintă sau au potenţialul să prezinte un risc mai scăzut de a afecta în mod negativ fumători ce utilizează aceste produse, o alternativă pentru fumatul tradiţional.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb