PNL a mandatat Guvernul să nu accepte nicio majorare salarială nejustificată

A.G.R.
Ziarul BURSA #Politică / 28 octombrie 2008

PNL a mandatat Guvernul să nu accepte nicio majorare salarială nejustificată

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban, ministru al Trans­porturilor, a anunţat, ieri, la finalul unei reuniuni a liderilor liberali, că PNL a mandatat Executivul să nu majoreze salariile dacă această măsură nu se justifică economic. "Astăzi a fost reuniunea celor mai importanţi lideri ai PNL, iar decizia pe care am luat-o este foarte simplă şi este o decizie prin care PNL îşi arată consecvenţa. Am decis să mandatăm Guvernul să nu accepte nici o majorare salarială care nu are jus­tificare economică, Guvernul urmând să găsească soluţia juridică cea mai potrivită", a spus Orban la finalul întâlnirii care a avut loc la Palatul Victoria. El a precizat că, în cadrul discuţiilor, s-au luat în calcul mai multe variante de punere în aplicare a acestei decizii, dar că hotărârea finală urmează să o ia Executivul după publicarea în Monitorul Oficial a legii privind majorarea salariilor profesorilor.

"Decizia noastră a fost una politică. Dacă alţii îşi permit să îşi bată joc de ţară în campania electorală pentru a câştiga voturi ieftine, fără să aibă nici o urmă de responsabilitate, Guvernul nu poate să-şi permită lucrul acesta. PNL în nici un caz nu poate să părăsească pos­tura de partid responsabil, care în toată activitatea pe care a avut-o în fruntea Guvernului a demonstrat că poate să asigure o creştere economică, o creştere a veniturilor, dar toa­te bazate pe echilibru economic şi pe raţionalitate", a arătat Ludovic Orban.

Întrebat dacă soluţia pe care o va găsi Executivul vizează blocarea majorării salariilor profesorilor sau doar eşalonarea acestei creşteri, Orban a dat un răspuns ambiguu.

"Au fost mai multe variante luate în discuţie. Premierul Tăriceanu a primit toate punc­tele de vedere exprimate de liderii PNL şi în cadrul şedinţei de Guvern, Executivul va lua decizia privind metoda juridică prin care vom împiedica aceasta", a explicat vicepreşedintele PNL.

Potrivit lui Orban, legea privind majorarea salariilor profesorilor "a fost adoptată de un Parlament aflat în campanie electorală în care practic raţiunea a dispărut complet şi a primat numai interesul electoral al fiecăruia dintre parlamentarii care se află în campanie".

Ludovic Orban a mai afirmat că Guvernul nu poate face majorări, "din burtă" şi nici nu poa­te "să dea drumul la tiparniţă" pentru că ar exista riscul inflaţiei şi al distrugerii echilibrelor macroeconomice. "Toate majorările salariale care vor avea loc în următoarea perioadă sunt majorările negociate cu sindicatele, care au la bază creşterea indicatorilor tehnico-economici şi majorări care să nu pericliteze echilibrul economiei româneşti şi care să nu favorizeze în nici un fel apariţia riscului de a o lua la vale aşa cum vor PSD şi cu noul lor aliat, Traian Băsescu", a mai spus Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb