PNL: "Adrian Câciu ar trebui să ştie că reducerea CAS cu 5% este pozitivă pentru pentru economie"

G.B
Politică / 25 martie 2022

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor

Partidul Naţionale Liberal a transmis, astăzi, printr-un comunicat de presă, că reducerea CAS-ului de la 25% la 20% înseamnă o creştere a salariului mediu cu 317 lei şi că măsura ar avea impact pozitiv şi asupra unei părţi dintre pensionari care, începând din acest an, trebuie să achite contribuţia la sănătate, potrivit Digi24.

"PNL atrage atenţia că ministrul PSD al Finanţelor, Adrian Câciu, ar trebui să ştie că măsura de reducere a CAS cu 5% este pozitivă pentru toţi românii şi pentru economie. Reducerea CAS-ului de la 25% la 20% înseamnă o creştere a salariului mediu cu 317 lei. Este singura modalitate corectă şi nediscriminatorie de creştere a veniturilor românilor, atât a celor care lucrează la stat, cât şi a celor din mediul privat.

Măsura de reducere a contribuţiilor cu 5% ar avea impact pozitiv şi asupra unei părţi dintre pensionari care, începând din acest an, trebuie să achite contribuţia la sănătate. Mai mult, ministrul PSD de Finanţe se opune creşterii veniturilor românilor, în condiţiile în care preţurile la alimente, medicamente, combustibili, dar şi dobânzile cresc.

Este discriminatoriu că PSD se opune creşterii salariilor din mediul privat, în timp ce susţine doar creşterea salariilor bugetarilor. Prin această măsură, reducerea contribuţiilor cu 5%, PNL urmăreşte creşterea veniturilor tuturor românilor. Este singura variantă prin care salariile tuturor angajaţilor, de la stat şi din privat, pot creşte.

În ciuda dezinformărilor din spaţiul public, scăderea contribuţiilor creşte salariul net şi nu afectează pensia. Punctajul la pensii se calculează în funcţie de salariul brut, nu de valoarea contribuţiei. PNL subliniază că măsura de reducere a contribuţiilor cu 5% ar avea impact pozitiv şi asupra unei părţi dintre pensionari care începând din acest an trebuie să plătească CAS", arată un comunicat de presă al PNL.

Anterior, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a declarat vineri, la Bistriţa, că exclude "ferm" posibilitatea reducerii CAS cu 5% şi că la nivelul Guvernului nu a avut loc o astfel de discuţie referitoare la posibilitatea reducerii CAS, el adăugând că guvernanţii au responsabilitatea de a nu "păcăli" oamenii şi de a nu crea politici publice "toxice" pentru cetăţeni.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că încearcă să îi convingă pe partenerii din coaliţia de guvernare să accepte reducerea CAS cu 5%.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. este un teatru pe care il joaca psd si pnl pentru a mai da o gura de oxigen celor din psd care sint pe tobogan , iar pnl si asa este mort .este o prosteala pe fata cu cresterea cu 50 de euro a salariului si inca un motiv sa spuna ca nu mai sint bani de pensii .

    1. Reducerea CAS cu 5% ii ajuta pe cei cu venituri mari pentru ca suma neta este mare in cazul lor, pe cand pentru ceilalti este mica (5% din 10.000 = 500 lei pe cand 5% din 1.000 = 50 lei).

      m-am referit la salariul mediu la care s-a referit si autorul art , citeste intai articolul si apoi treci la calcule demonstrative

    Cu inflația la 40% nu mai măriți pensiile oamenilor? Acum ii lăsați sa moara de foame?

    1. ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb