PNL, câştigătorul europarlamentarelor

G.M.
Ziarul BURSA #Politică / 28 mai 2019

PNL, câştigătorul europarlamentarelor

Partidul Naţional Liberal a câştigat alegerile europarlamentare din 26 mai. Conform rezultatelor parţiale oferite de Biroul Electoral Central (BEC), ieri, înainte de închiderea ediţiei, PNL a obţinut 27,07% din voturile alegătorilor. Pe locul al doilea s-a situat Partidul Social Democrat - 23,59%, iar Alianţa 2020 USR PLUS avea, conform rezultatelor parţiale de la închiderea ediţiei, 19,99% din voturile alegătorilor. Pe locurile următoare se situează: Pro România - 6,73%, UDMR - 6,48%, PMP - 5,45%. Potrivit BEC, ALDE a obţinut 4,19% din voturi, candidaţii independenţi Peter Costea - 1,55%, George Nicolae Simion - 1,18% şi Gregoriana Carmen Tudoran - 1,10%, UNPR - 0,56%, PRU - 0,54%, Partidul Socialist Român - 0,45%, Partidul Social Democrat Independent - 0,30% şi Blocul Unităţii Naţionale - 0,22%.

Datele corespund centralizării a pes­te 5 milioane de buletine de vot care au fost depuse la Biroul Electoral Central, din cele 9.330.178 de voturi liber exprimate în ţară şi în străinătate.

Alegerile de duminică au zdruncinat spectrul politic din ţara noastră, deoarece coaliţia de guvernare a cunos­cut o înfrângere drastică, ALDE nereuşind să atingă pragul electoral de 5% pentru a trimite reprezentanţi în Parlamentul European.

La PSD, lucrurile s-au precipitat după ce liderul Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de magistraţii Înaltei Curţi la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare şi după ce acesta a fost încarcerat în penitenciarul Rahova. Membrii din conducerea formaţiunii social-democrate s-au întâlnit în sediul din Băneasa pentru a stabili urgent măsurile pentru perioada următoare. Premierul Viorica Dăncilă, din calitate de preşedinte executiv, a preluat funcţia de preşedinte interimar al PSD şi se va ocupa de organizarea congresului partidului care va avea loc în luna iunie. Cu acel prilej va fi aleasă noua echipă de conducere a PSD şi va fi desemnat candidatul social-democraţilor pentru alegerile prezidenţiale ce vor avea loc în această toamnă.

La sfârşitul întâlnirii, Viorica Dăncilă a declarat: "Mulţumesc electoratului pentru votul dat. Vom face o analiză să vedem unde am greşit. Suntem un partid unit în momentele dificile. Împreună vom lua deciziile, vom analiza şi vom vedea ce este de făcut. Nu există tabere în partid. Discuţiile le vom avea în partid, chiar dacă unele vor fi contradictorii. Vom ieşi mai uniţi. Nu-mi voi da demisia din funcţia de prim-ministru. Una dintre cele mai bune măsuri este să continuăm programul de guvernare. Asigur toţi primarii că vom continua programele începute pe PNDL şi FDI. Voi respecta decizia din Parlament, dacă va fi depusă o moţiune de cenzură. Suntem un partid responsabil".

Liderii PSD vor discuta, astăzi, situaţia critică în care se află formaţiunea politică, în cadrul şedinţei Biroului Permanent Naţional, ce se va desfăşura în jurul orei 11:00 şi la şedinţa Comitetului Executiv Naţional ce va avea loc după ora 18:00.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ...

    Pro-Romania si PSD depasesc 30 la suta!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb