PNL cere Guvernului să îşi asume răspunderea pentru eşecul vânzării pachetului de acţiuni Petrom

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 26 iulie 2011

PNL cere Guvernului să îşi asume răspunderea pentru eşecul vânzării pachetului de acţiuni Petrom

Partidul Naţional Liberal solicită Guvernului Boc să îşi asume răspunderea pentru eşecul vânzării pachetului de 9,84% din acţiunile Petrom, ceea ce dovedeşte, în opinia liberalilor, "lipsa de credibilitate a Cabinetului actual şi percepţia negativă asupra direcţiei economiei româneşti".

"Modul în care a fost gândită oferta de vânzare şi momentul care a fost ales au compromis o acţiune importantă, aceea de a da consistenţă pieţei de capital prin listarea companiilor de stat. În urma acestei nereuşite, lis-tarea unor pachete de acţiuni la Nuclearelectrica şi Hidroelectrica devine iluzorie pe termen scurt, iar cea a pachetului Petrom nu se va putea relua decât peste cel puţin un an", adaugă PNL, într-un comunicat citat de Mediafax.

În opinia PNL, Guvernul s-a "hazardat" lansând această ofertă într-o perioadă în care volumul tranzacţiilor pe bursă era extrem de scăzut.

"Insuccesul a fost, de altfel, anticipat de un declin dramatic al inves-tiţiilor străine în România, care se află la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu. Explicaţia ministrului Ion Ariton, care a afirmat: < am ţinut la preţ >, este o simplă formulă demagogică, în spatele căreia se încearcă ascunderea unui eşec răsunător. La acesta a contribuit decisiv climatul economic caracterizat de incertitudine şi impredictibilitate, în vreme ce lipsa evidentă de viziune a Guvernului şi legislaţia, care descurajează mediul de afaceri, au generat scepticismul investitorilor", mai susţine PNL.

Ministerul Economiei a anunţat vineri că oferta publică secundară de vânzare a 9,84% din acţiunile OMV Petrom nu poate fi închisă pentru că a fost subscrisă sub nivelul de 80%.

Surse din piaţa de capital au declarat anterior că oferta a eşuat, deoarece investitorii au subscris mai puţin de 80% din titluri, şi va fi reluată.

Oferta de vânzare a 9,84% din acţiunile OMV Petrom (SNP) va fi reluată anul viitor, cel mai devreme "începând cu primul trimestru", a declarat, vineri, ministrul Economiei, Ion Ariton. "Vom relua oferta de vânzare a acţiunilor Petrom cel mai devreme în primul trimestru al anului viitor. Vom căuta cele mai bune condiţii de piaţă pentru reluarea tranzacţiei. Vrem să vindem la un preţ corect", a spus Ariton.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb