PNL: "Exporturile şi investiţiile străine, prioritatea zero a debutului guvernării liberale"

Grigorescu Simona
Politică / 13 august 2015

Potrivit unui comunicat PNL remis azi redacţiei, debutul guvernării PNL "va marca schimbarea profundă a organizării, rolului şi mai ales nivelului de eficienţă al tuturor instituţiilor care se ocupă de promovarea exporturilor româneşti şi de atragerea investiţiilor străine".

Potrivit sursei, PNL a precizat deja, în Programul său de guvernare, intitulat "Reclădirea Naţională", că are "voinţa şi priceperea de a întreprinde «modificarea rolului reprezentanţelor economice ale României», precum şi că «ne vom asuma rolul de Guvern pro-business,...ofensiv în promovarea României ca ţară de investiţii (investment-land)».

"La momentul actual, performanţa activităţii de sprijinire a exporturilor româneşti şi de atragere a investiţiilor străine este intolerabil de scăzută, ceea ce chiar şi unii lideri PSD recunosc, atunci când îi ia gura pe dinainte şi uită să ne mintă tot timpul", conform liberalilor.

În Programul de guvernare al PNL a fost introdusă ideea înfiinţării unei "agenţii de tip TPO (Organizaţie pentru Promovarea Comerţului), folosind experienţa altor ţări din UE", ca şi soluţia alternativă, respectiv "înfiinţarea Agenţiei Române de Investiţii şi Promovare a Exporturilor (Romanian Trade & Invest), pentru atragerea unei noi generaţii de investiţii străine şi promovarea exporturilor româneşti pe pieţe diversificate", relevă comunicatul.

"În termeni foarte concreţi, avem şi voinţa politică, dar şi capacitatea ca, încă din primul an de după preluarea guvernării, să întreprindem următoarele: creşterea eficienţei promovării exporturilor româneşti precum şi a activităţii de atragere a investiţiilor străine în România cu aproximativ 8-10%; menţinerea unui ritm de creştere a eficienţei acestor două activităţi cu cel puţin 5; evaluarea profesională a eficienţei în activitate a diplomaţilor economici ai României; aplicarea generalizată a unui ghid complet şi obligatoriu de conduită şi performanţă profesională pentru toţi cei implicaţi în promovarea exporturilor româneşti şi atragerea investiţiilor străine; redactarea şi publicarea online, pe paginile tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu, a unor ghiduri amănunţite, permanent aduse la zi, cu toate informaţiile necesare exportatorilor români şi investitorilor străini interesaţi de România; aşezarea veniturilor tuturor categoriilor de persoane care lucrează pentru promovarea exporturilor şi atragerea investiţiilor străine în strictă corelaţie cu rezultatele obţinute; accesul şi promovarea în funcţii de execuţie şi de conducere în domenii precum cel menit să conducă la creşterea exporturilor româneşti şi cel menit să ducă la creşterea investiţiilor străine în România, în funcţie de competenţa şi de rezultatele profesionale", au mai transmis liberalii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. De cand si pana cand o astfel de prioritate?. PNL se ocupa doar cu pomparea in bula imobiliara iar PDL cu retrocedarea proprietatilor altora... Cum oare a aparut o astfel de lozinca in curtea liberalilor? Se vinde bine?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb