PNL propune partidelor consultări în data de 17 august

e
Politică / 3 august 2015

Predoiu, Nicolăescu, Petrache, mandataţi pentru discuţii pe tema macrostabilităţii economice

Liberalii cer Guvernului să demareze negocierile pentru prelungirea acordului FMI, CE şi BM

PNL propune partidelor parlamentare data de 17 august pentru consultări pe tema macrostabilităţii economice, echipa desemnată de liberali pentru a demara negocieri fiind alcătuită din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, a anunţat copreşedintele liberal Alina Gorghiu.

"Propunem tuturor partidelor parlamentare care sunt interesate de acest dialog o dată (pentru discuţii - n.r.) şi o echipă care din partea PNL va demara aceste negocieri. Echipa din partea PNL este compusă din Cătălin Predoiu, Eugen Nicolăescu şi Marian Petrache, aceasta are mandat să angajeze discuţii şi să expună principii şi direcţii de acţiune susţinute de PNL pe tema macrostabilităţii economice a României. Bineînţeles că se va discuta Codul fiscal şi sustenabilitatea acestuia, legea salarizării în sectorul de stat şi adăugăm o temă (...), acordul cu FMI, CE, BM", a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a menţionat că liberalii propun ca aceste discuţii între partide să aibă loc în data de 17 august.

Vineri, copreşedintele PNL Alina Gorghiu preciza că, în principiu, consultările cu PSD şi UDMR pe diferite de teme de interes major ar putea avea loc în jur de 15 august, iar PNL va stabili, luni, în cadrul Biroului Politic Naţional, un calendar al consultărilor şi echipa care va participa la discuţii.

Gorghiu a mai afirmat că "undeva la jumătatea lunii august", liberalii se vor putea aşeza la masa negocierilor cu celelalte partide politice, afirmând că până în acest moment, atât Liviu Dragnea, preşedintele interimat al PSD, cât şi Kelemen Hunor, liderul UDMR, s-au arătat dispuşi să ia parte la consultările publice pe temele de interes major, propuse de PNL.

"Am convingerea că, undeva la jumătatea lunii august, vom avea capacitatea să ne aşezăm la masă. Vom face o propunere de calendar, tot luni, pe 3 august, pentru cei care au disponibilitatea să vină la aceste discuţii, pentru că şi eu şi Vasile Blaga şi colegii noştri din conducerea PNL credem că România nu va mai fi condusă cu viraje de 180 de grade", a mai afirmat Gorghiu.

Copreşedintele PNL a declarat că se bucură că a primit deja un răspuns pozitiv din partea UDMR care şi-a manifestat disponibilitatea să vină să discute pe teme esenţiale pentru parcursul României, afrmând că "PSD a spus, de asemenea, prin vocea noului şi vechiului, în acelaşi timp, lider al PSD, Dragnea, că nu refuză aceste discuţii".

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a mai declarat, luni, că cere Executivului să prezinte stadiul negocierilor cu FMI, CE şi Banca Mondială privind prelungirea Acordului de finanţare sau să demareze negocierile, dacă acest lucru nu s-a întâmplat deja, pentru a asigura stabilitatea economică.

"Acest acord cu FMI, CE şi Banca Mondială urmează să expire în luna septembrie. În acest moment, îi solicităm lui Victor Ponta sau lui Liviu Dragnea, că nu mai ştim cine se raportează ca şef la PSD, să spună dacă Guvernul a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului, dacă le-au demarat, în ce etapă sunt, iar, dacă nu s-a întâmplat absolut nimic, îi cerem să demareze negocierea unui nou acord cu toate aceste instituţii pentru menţinerea stabilităţii economice în România", a declarat Gorghiu, care a precizat că până în acest moment nu există o poziţie publică a Guvernului pe această temă.

Gorghiu a mai susţinut că premierul Victor Ponta a avut până acum un comportament public "oscilant" în privinţa unui nou Acord.

Copreşedintele PNL a atras atenţia că, în lipsa unui astfel de acord, vor exista efecta "nu tocmai favorabile", cum ar fi pierderi de aproximativ 2 miliarde de euro din fonduri europene, dar şi creşterea costurilor cu care România se împrumută în exterior.

"Poziţia PNL, discutată astăzi (luni - n.r.) în şedinţa Biroului Politic, este una foarte clară, că România are nevoie de acest acord înnoit cu FMI, CE şi BM, pentru că acest lucru nu ne oferă doar fonduri europene suplimentare şi dobânzi reduse la împrumuturi, ci şi garanţia că vom rămâne în parametri economici stabili, creşte încrederea investitorilor în economia noastră şi ne ajută să mergem mai departe cu reformele necesare", a subliniat Gorghiu.

Liberalii au propus, luni, partidelor politice şi instituţiilor abilitate să participe la consultări publice pe teme de interes major precum: macro-stabilitatea economică, în special, Codul Fiscal şi noua lege a salarizării în sectorul de stat, absorbţia de fonduri europene, dezvoltarea infrastructurii şi investiţiile publice, reforma administraţiei publice, aderarea la Spaţiul Schengen şi pregătirea Preşedinţiei Consiliului UE din anul 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Gala BURSA 2024
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7319
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3448
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9563
Gram de aur (XAU)Gram de aur400.2435

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb