PNL şi PD nu au ajuns la un acord privind migraţia politică

Nicolae Mardari
Ziarul BURSA #Politică / 7 decembrie 2005

PD susţine ideea ca şi primarii, nu numai consilierii judeţeni şi locali, să-şi piardă mandatul în cazul în care părăsesc partidul care i-a susţinut. Liberalii, în schimb, vor ca primarii să fie lăsaţi în pace. Ei cred că doar consilierii ar trebui să îşi piardă mandatul dacă migrează de la un partid la altul, în timp ce primarii au nevoie de libertate de conştiinţă.

"Calitatea de primar încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în situaţia pierderii, din vina sa, a calităţii de membru al partidului pe a cărui listă a fost ales" - iată propunerea legislativă a PD-ului, formulată de deputatul Ioan Oltean. Această formulare ar trebui să se constituie într-un alineat nou la articolul 15 al Legii privind statutul aleşilor locali şi a trecut de Camera Deputaţilor prin procedura aprobării tacite. De Camera Deputaţilor a trecut şi propunerea legislativă a liberalilor, care nu are nici o prevedere privind primarii. Evident că punctele de vedere trebuie armonizate. În acest sens, democraţii şi liberalii au decis înfiinţarea unei echipe care să ajungă la un numitor comun.

Atît timp cît preşedinţii Consiliilor Judeţene sînt principalii ordonatori de credite din judeţe, avînd astfel o imensă influenţă politică, migraţia are şi alte cauze decît urmărirea intereselor personale de către aleşii locali. Aceştia din urmă se trezesc deseori că nu li se aprobă fonduri datorită apartenenţei la alt partid decît cel de la putere, situaţie care a fost una din principalele cauze a trecerii masive a primarilor la PSD în legislatura trecută.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb