POLIŢIA DE FRONTIERĂ ŞI-A PREZENTAT RAPORTUL PE 2014 Gabriel Oprea: "Nu ne confruntăm direct cu terorismul"

LOREDANA DUMITRAŞCU
Ziarul BURSA #Politică / 23 ianuarie 2015

Ministrul Gabriel Oprea a fost prezent la prezentarea raportului Poliţiei de Frontieră.

Ministrul Gabriel Oprea a fost prezent la prezentarea raportului Poliţiei de Frontieră.

Ţara noastră nu se confruntă direct cu fenomenul terorist, dar suntem preocupaţi de prevenirea utilizării teritoriului naţional ca spaţiu de tranzit, a declarat ieri Gabriel Oprea, vicepremier şi ministrul Afacerilor Interne, la prezentarea bilanţului Poliţiei de Frontieră pentru 2014.

În opinia domniei sale, anul trecut, Poliţia de Frontieră a demonstrat pe deplin capacitatea să apere graniţele terestre, aeriene şi maritime în faţa fenomenului migraţionist.

"Trebuie să dovedim partenerilor internaţionali că se pot baza pe noi, că suntem într-adevăr un stat care, cu atâtea situaţii de criză, generează stabilitate şi securitate în regiune", a mai spus Gabriel Oprea.

În contextul atacurilor recente din Franţa, soldate cu 17 morţi, ministrul Aferilor Interne a declarat că trebuie organizată o dezbatere publică cu toţi partenerii de dialog - reprezentaţii societăţii civile, sistemul de securitate naţională, partide politice, dar şi cu mediul academic - privind respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor români, dar şi întărirea securităţii naţionale a României.

Domnia sa consideră că suntem o ţară care generează stabilitate şi siguranţă şi doreşte să întărească securitatea acesteia prin cooperarea tuturor instituţiilor de profil din România.

1.918 cetăţeni străini implicaţi în migraţia ilegală, anul trecut

Persoanele care au trecut graniţele ţării au crescut anul trecut cu 6,15% (38.495.500 treceri), faţă de 2013, iar tranzitul mijloacelor de transport cu 2,8%, potrivit raportului Poliţiei de Frontieră.

Pe linia migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră au depistat în zona de competenţă 1.918 cetăţeni străini implicaţi în migraţia ilegală, mare parte dintre ei acţionând ilegal la frontieră, organizaţi în grupuri de migranţi, cu sprijinul unor traficanţi.

Contrabanda cu ţigări a dus la reţinerea în vederea confiscării a 8.752.150 pachete ţigări, cu o valoare aproximativă de 77 milioane lei, aproximativ 883,5 kg tutun, şi au fost identificate şi destructurate 44 grupuri organizate în vederea săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, în care au fost identificate 366 persoane, mai arată raportul Poliţiei de Frontieră .

În ceea ce priveşte fondurile financiare nerambursabile, PFR a absorbit circa 16 milioane euro pentru reabilitarea infrastructurii, mentenanţă, echipamente.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca nu vin teroristii la noi ... las' ca mergem noi peste ei, ii zgindarim bine asa cum ne invata "profesorul", iar apoi .... ne vor avea ei "si pe noi" in vizor, pe noi oamenii de rind, nu pe ei care hotarasc aberant relatiile multiculturale si interconfesionale!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb