POLIŢIA ROMÂNĂ: Aproape 100 de acţiuni în pieţe şi târguri de peşte, pe apă şi în trafic

M.D.
Miscellanea / 9 aprilie 2018

Aproape 100 de acţiuni în pieţe şi târguri de peşte, pe apă şi în trafic

Pe parcursul a patru zile, în urma controalelor desfăşurate de Poliţia Română pentru combaterea braconajului piscicol, a transportului, colectării şi comercializării ilegale de produse rezultate din activităţile ilegale de pescuit, au fost confiscate peste 4 tone de peşte proaspăt, 12 kg. de icre, ambarcaţiuni, autovehicule şi sute de unelte de pescuit, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române, dat publicităţii.

Potrivit documentului, în ultima perioadă, 4.323 de poliţiştii de ordine publică, de la transporturi şi rutieri, sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică, din Inspectoratul General al Poliţiei Române, au organizat acţiuni în pieţe şi târguri de peşte, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, a transportului, colectării şi comercializării ilegale de produse rezultate din activităţile ilegale de pescuit.

Astfel, în toată ţara, au fost efectuate 963 de acţiuni (138 în ape interioare, 124 în amenajări piscicole şi asociaţii de profil, 249 pe linia prelucrării, depozitării şi valorificării peştelui, şi a produselor din peşte, iar 452 pe linia legalităţii transportului de peşte).

Totodată, poliţiştii au controlat 1.021 de societăţi comerciale, 267 de amenajări piscicole şi asociaţii de profil, 6.094 de autoturisme şi 166 de ambarcaţiuni.

În urma controalelor şi verificărilor, au fost constatate 171 de infracţiuni, dintre care 137 prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, 16 prevăzute de Codul Penal şi 6 prevăzute de O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Reprezentanţii Poliţiei precizează în cadrul dosarelor penale întocmite sunt cercetate 120 de persoane, dintre care 110 au fost prinse în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 3.666 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 1.600.000 de lei.

Potrivit sursei citate, ca măsuri complementare, au fost confiscate 4.448 kg. de peşte proaspăt, de diferite specii, dintre care 84,5 kg. de sturion, 12 kg. de icre, 16 ambarcaţiuni, 4 autovehicule, 254 de unelte de pescuit şi 7.732 de alte bunuri.

În comunicat se mai precizează că în activităţile descrise au fost angrenaţi şi specialişti ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Braconajul e un fenomen amplu in Romania.Mergeti pe orice luciu de apa,inclusiv Dunare ,sa vedeti ce inseamna braconaj." Pescuitul la curent" e ceva obisnuit ,plase interzise ,de asemenea,sunt cu duiumul.Ma tem ca autoritatile locale stiu de aceste apucaturi si chiar protejeaza asemenea indeletniciri,altfel nu imi explic de ce toti ii vedem dar autoritatile ,nu prea...

    Poate ne opriți si roșiile proaspete cu care poți să spargi nuci la granița. Oameni daca il vad la raft consideră că e bun. Ansv poate afișează lângă pret de ce roșiile nu au zeama, gust, cate chimicale e în ea, provenienta, când a fost recoltată 90 de zile, etc.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb