Politicienii, război de gherilă pe aurul de la Roşia Montană

ALEXANDRA CRĂCIUN
Ziarul BURSA #Politică / 18 septembrie 2013

Politicienii, război de gherilă pe aurul de la Roşia Montană

Crin Antonescu - out, Călin Popescu Tăriceanu - in?

Războiul declaraţiilor reprezentanţilor statului pe marginea subiectului Roşia Montană a căpătat, în ultimele zile, aspectul unei tragedii politice comice, în care protagoniştii, începând cu şeful statului, continuând cu premierul şi sfârşind cu opoziţia, îşi împart unii altora acuzaţii şi lovituri de imagine.

Potrivit unor analişti, întregul scandal, izbucnit de curând ca urmare a aprobării legii privind exploatarea auriferă de la Roşia Montană, are drept miză finală, pe lângă "ieşirea" companiei Gabriel Resources din proiectul din Apuseni, şi ruperea coaliţiei de guvernare.

Despărţirea PSD de PNL a fost un "act premediat" de către PSD, susţin unii analişti politici, adăugând că partdul lui Victor Ponta s-a folosit de pretextul neînţelegerilor legate pe tema Roşia Montană pentru a-i elimina pe liberali de la guvernare.

Potrivit surselor din piaţă, Partidul Social Democrat ar fi negociat cu UDMR, UNPR şi PC o nouă alianţă ca să-şi asigure majoritatea în Parlament, încercând, totodată, să "prospecteze" şi o parte din membrii Partidului Democrat Liberal.

În aceste condiţii, ne-au mai spus unele surse, Crin Antonescu, liderul PNL, trebuie să-şi asigure singur voturile electoratului, motiv pentru care susţine respingerea proiectului de lege privind exploatarea de la Roşia Montană. Pentru alegerile prezidenţiale, PNL va merge, cel mai probabil, pe "mâna" lui Călin Popescu Tăriceanu, în detrimentul lui Crin Antonescu, mai arată surse din apropiate situaţiei.

Comisia specială pentru Roşia Montană, înfiinţată

Birourile Permanente reunite ale Parlamentului au aprobat, ieri, constituirea unei comisii parlamentare speciale care va analiza proiectul de lege privind exploatarea de la Roşia Montană.

Potrivit calendarului propus, comisia ar urma să înainteze celor două camere un raport pe această temă până pe 20 octombrie, iar o decizie finală ar urma să fie luată până la 1 noiembrie.

Comisia va avea 21 de membri.

PDL nu a votat noua comisie

Membrii PDL au refuzat să voteze constituirea unei comisii speciale pentru Roşia Montană, declarând că proiectul de lege pe care Guvernul l-a aprobat este neconstituţional dat fiind faptul că favorizează o singură companie.

Antonescu se simte hărţuit de Sebastian Ghiţă

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri, că a fost atacat de Victor Ponta prin interpuşi şi prin postul său de casă, patronat de deputatul Sebastian Ghiţă. Crin Antonescu a spus: "Postul de casă al domnului Ponta - RTV, face o campanie înverşunată, plină de minciuni, nu de opinii, împotriva mea. Eu nu am pus niciodată în discuţie nici poziţia de prim-ministru, nici alianţa, pentru că noi avem nişte obligaţii faţă de cetăţeni. Am încasat toate aceste atacuri, dar nu pot încasa ipocrizia cuiva care îmi spune, eu nu l-am atacat niciodată pe prietenul meu Crin. Păi are cine să o facă. Dacă vedeţi ce apare în fiecare zi pe postul de casă al domnului Victor Ponta, cred că nu mai este niciun dubiu. Totuşi am mers mai departe. Nu putem face pe proştii pentru că nu suntem", a fost mai adăugat liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. ha, ha. astia chiar nu mai au pic de decenta si au inceput mascarul. ghici cine castiga.........Soros

    Normal ca au facut alianta Dl.Antonescu cu dl.Basescu, impotriva d-lui Ponta si d-lui Sova.Cand s-a dat licenta,erau in acelasi cabinet.De ce este asa de mincinoasa politica?Cred ca este bine,mai multa transparenta.Prea multe legi si concesiuni dubioase,s-au dat pe furis,cu dedicatie.

    UDMR ca va primi in schimbul ajutorului catre PSD? Ca ei nu fac nimic gratuit, sa ne intelegem

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb