Poliţiştii de penitenciare avertizează că nu vor mai intra în serviciu

A.D.
Comunicate de presă / 14 octombrie

Poliţiştii de penitenciare avertizează că nu vor mai intra în serviciu

Poliţiştii de penitenciare blochează puşcăriile din cauza condiţiilor insalubre de muncă, a lipsei acute de personal şi a scăderii siguranţei personale, transmite Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), într-un comunicat la redacţie.

Sindicatele avertizează că penitenciarele nu mai sunt centre de reabilitare, ci adevărate "şcoli de criminalitate", unde deţinuţii devin şi mai violenţi şi mai pregătiţi să recidiveze.

Poliţiştii de penitenciare din Craiova şi Vaslui au anunţat ca nu vor mai intra în serviciu de mâine, începând cu ora 07:00 şi vor bloca timp de câteva ore activitatea penitenciarelor.

Ei sunt nemulţumiţi că sunt furaţi, trădaţi de politicieni şi obligaţi să muncească în condiţii insalubre de muncă, că sunt în număr insuficient de personal şi fără mijloace de siguranţă, situaţie care le pune în pericol sănătatea, integritatea corporală, dar şi viaţa. Zilnic, poliţiştii de penitenciare sunt jigniţi, ameninţaţi de către deţinuţi, iar lunar un poliţist de penitenciare este agresat fizic sau bătut la propriu, se arată în comunicat.

Sindicaliştii avertizează că, în absenţa unor măsuri ferme şi imediate, situaţia va escalada rapid, punând în pericol nu doar personalul din penitenciare, ci şi societatea în ansamblu. "Nu suntem carne de tun pentru deţinuţi", susţin poliţiştii de penitenciare, care acuză lipsa de reacţie a Ministerului Justiţiei şi a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor în faţa acestei crize instituţionale.

Răspunsul administraţiei penitenciarelor a rămas la nivel de măsuri "pe hârtie", care nu reduc agresivitatea deţinuţilor şi nu îmbunătăţesc condiţiile de muncă, transmite FSANP. În timp ce deţinuţii beneficiază de privilegii care sunt inaccesibile pentru majoritatea cetăţenilor de rând, poliţiştii de penitenciare sunt expuşi constant riscului, fiind planificaţi în posturi de pază, în care nu au posibilitatea să-şi satisfacă nevoile fiziologice de bază. În lipsa unui număr suficient de angajaţi şi a precarităţii mijloacelor de siguranţă adecvate, poliţiştii sunt împinşi să lucreze în condiţii periculoase, devenind astfel victime sigure ale agresiunilor deţinuţilor. În acest an un deţinut i-a tăiat nasul unui poliţist la Penitenciarul Bucureşti Rahova. "Cât timp va mai dura până când un deţinut va ucide un poliţist?", se întreabă retoric sindicatele. Ne trimiteţi zilnic la moarte, fără să vă pese de noi şi de familiile noastre! A declarat Cosmin Dorobanţu, preşedintele FSANP.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9744
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2933
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9421
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.9505

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb