Poliţiştii de penitenciare îi cer prim-ministrului Nicolae Ciucă să-şi demită consilierii

V.G.
Politică / 17 august 2022

Poliţiştii de penitenciare îi cer prim-ministrului Nicolae Ciucă să-şi demită consilierii

Sindicaliştii din penitenciare cer demiterea secretarilor de stat: Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda şi Iulian Chifu, potrivit unui comunicat de presă.

Conform sursei citate, Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) îi solicită prim-ministrului României, Nicolae CIUCĂ, să îi demită pe Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda şi Iulian Chifu din funcţia de secretari de stat, întrucât, la şedinţa cu reprezentanţii angajaţilor din poliţie şi din penitenciare, de astăzi, de la ora 14:00, cei trei demnitari au declarat că nu au cunoscut problemele majore cu care se confruntă poliţia, penitenciarele şi armata, deşi acestea au fost prezentate Guvernului cu cel puţin opt luni înaintea şedinţei. Aceleaşi probleme i-au fost aduse la cunoştinţă personal prim-ministrului Nicolae Ciucă, la o întâlnire oficială, la sediul Partidului Naţional Liberal (PNL), în luna aprilie 2022.  

"Tot în cadrul şedinţei, Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda şi Iulian Chifu au dat dovadă de amatorism în dialogul cu organizaţiile sindicale invitate la negocieri de către prim-ministrul Nicolae Ciucă, în contextul valului de proteste din faţa Guvernului României. Practic, cei trei secretari de stat nu au putut oferi niciun răspuns concret reprezentanţilor sindicatelor faţă de aplicarea legii salarizării unitare, invocând că nu cunosc problemele românilor legate de creşterea preţurilor la alimentele de bază, legate de inflaţia galopantă, precum şi de creşterea facturilor la gaze naturale şi la energie electrică", se mai arată în comunicat.  

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) consideră că şedinţa de azi de la Guvern a fost doar o mimare a dialogului social, o încercare disperată a guvernanţilor de a masca incompetenţa şi de a trage de timp pentru rezolvarea problemelor românilor, inclusiv a poliţiştilor, militarilor şi poliţiştilor de penitenciare. Sindicatele din penitenciare cataloghează această întâlnire drept cea mai slabă şedinţă oficială la care organizaţia sindicală a participat în ultimii trei ani.  

Bogdan Ghelbere, Ciprian Hojda şi Iulian Chifu nu au ştiut ce prevede ordonanţa care ar fi trebuit să între, săptămâna aceasta, în şedinţa de guvern, nu au ştiut care este poziţia Guvernului României vizavi de adoptarea acestei ordonanţe, nu au ştiut de ce Guvernul a retras ordonanţa care urma să majoreze salariile tuturor angajaţilor la stat, nu au ştiut să răspundă concret la nicio întrebare adresată de preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), adaugă sursa.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Ferice de cei saraci cu duhul -N-au stiut ,foarte bine ,pot sa-si bea linistiti cafeaua in fiecere zi ,nu cunosc nevoile populatiei,daca le-ar fi cunoscut ,cafeaua,ar fi fost mult mai amara.Saracii

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb