Polonia vrea să preia o parte din soldaţii americani retraşi din Germania

A.D.
Miscellanea / 6 iunie 2020

Polonia vrea să preia o parte din soldaţii americani retraşi din Germania

Polonia speră ca o majoritate dintre soldaţii americani care vor fi retraşi din Germania de preşedintele Donald Trump, să fie instalaţi în Polonia, a declarat sâmbătă premierul Mateusz Morawiecki citat de Agerpres.ro.

Sursa menţionează cum vineri, Donald Trump a ordonat Pentagonului să reducă numărul personalului militar dislocat permanent în Germania, principala ancoră a forţelor americane din NATO, pentru a reduce numărul la 25.000.

Premierul Mateusz Morawiecki a declarat la postul de radio RMF : "Sper într-adevăr că, în urma numeroaselor discuţii pe care le-am avut şi după ce ne-am demonstrat soliditatea în calitate de partener al NATO, un anumit număr de soldaţi staţionaţi în prezent în Germania şi care vor fi retraşi de Statele Unite se vor regăsi în Polonia'', a declarat premierul Mateusz Morawiecki la postul de radio RMF.

În prezent, aproximativ 34.500 de soldaţi locuiesc cu familiile lor la una dintre cele 21 de baze militare americane din Germania. Efectivele pot ajunge la 52.000 de persoane în timpul rotirilor de echipe sau în timpul manevrelor, informează Digi24.ro.

Morawiecki a continuat: "Adevăratul pericol se ascunde la graniţa de est, astfel încât o deplasare a forţelor americane către flancul estic (al NATO) va reprezenta o consolidare a securităţii pentru întreaga Europă", făcând aluzie la Rusia.

Preocupată de preluarea de către Rusia a mai multor teritorii situate în Georgia şi Ucraina în ultimul deceniu, Polonia militează pentru o prezenţă militară americană permanentă pe teritoriul său.

Anul trecut, preşedintele Trump a crescut la 5.500 de oameni efectivele staţionate prin rotaţie în Polonia, care consideră de mult timp Statele Unite ca principalul garant al securităţii sale în cadrul NATO.

Casa Albă şi Pentagonul au refuzat să confirme sau să infirme informaţiile din Wall Street Journal, care apar într-un context de tensiuni între guvernul SUA şi aliaţii săi europeni cu privire la acordurile de cooperare, conchide sursa.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Sa-i ia Polonia,sa-i tot duca,numai la noi sa nu-i aduca!Ma bucur ca nu mai suntem vecini cu rusii.Daca eram,treburile erau mult mai complicate.Nici cu ucrainienii nu mi-e rusine,nu sunt mai breji, ba din contra,dar ce sa facem?Ne ducem crucea.

    1. Cu așa o logică ,de fricosi ,nu ajungem nicăieri!

      Suntem în NATO, am fost protejați de NATO ( nici nu va dați seama cât de mult) asa că pentru mine americanii sunt bineveniti.  

      cara tu ce vrei...si lasa-ne pe noi in PACE...si nu te mai lega de vecinii nostrii!

      te-ai sters la nas? 

      apropo ai auzit de Crimeea ? 

      da de bancul ala cu URSS?  

      (Unul intreba : Cu cine se invecineza URSS? Radio Erevan raspunde :Cu cine vrea! 

      asa ca BUNA ZIUA somnul mintii (recte tu)!

      Odată veniti,nu vom mai scăpa de ei,decat atunci cand decide jupanul lumii.Adica atunci cand iti este lumea mai draga,te lasa balta.Modus operandi.Vezi Siria,Afganistan, etc.Din Irak nu vor sa plece încă.Păi dacă nu vor.....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb