Pompeo, citat de preşedinţii a trei comisii din Camera Reprezentanţilor pentru documente privind Ucraina

I.V.
Politică / 28 septembrie 2019

Mike Pompeo

Mike Pompeo

Secretarul de Stat american Mike Pompeo a primit vineri o citaţie din partea preşedinţilor a trei comisii din Camera Reprezentanţilor, peentru că nu le-a pus la dispoziţie documente legate de Ucraina, în cadrul anchetei pentru destituirea preşedintelui Donald Trump, transmite CNN.

"În cadrul investigaţiei din Camera Reprezentanţilor pentru destituirea preşedintelui SUA, transmitem o citaţie care vă obligă să puneţi la dispoziţie documentele din anexa ataşată, până pe 4 octombrie 2019", au scris preşedinţii Comisiei pentru afaceri externe, Comisiei pentru informaţii şi Comisiei pentru supraveghere, într-o scrisoare adresată lui Pompeo.

"Documentele vor face parte din ancheta pentru destituire şi folosite de comisii. Refuzul de a respecta citaţia va reprezenta o dovadă a obstrucţionării investigaţiei pentru destituire", au scris reprezentanţii Adam Schiff, Eliot Engel şi Elijah Cummings.

Citaţia a fost emisă de Comisia pentru afaceri externe din Cameră, "în urma consultărilor cu Comisia pentru informaţii şi Comisia pentru supraveghere şi reformă, potrivit scrisorii.

Pe lângă această citaţie, preşedinţii l-au informat pe secretarul de Stat, într-o scrisoare separată, că au programat audierea a cinci oficiali ai Departamentului de Stat, care au fost menţionaţi în legătură cu investigaţia - ambasadorul Arie "Masha" Iovanovici, ambasadorul Kurt Volker, secretarul adjunct George Kent, consilierul T. Ulrich Brechbuhl şi ambasadorul Gordon Sondland.

Preşedinţii democraţi de comisii i-au scris lui Pompeo pe 9 septembrie, pentru a-i solicita şase categorii de documente "legate de eforturile preşedintelui Trump şi ale asociaţilor acestuia de a exercita presiuni incorecte asupra guvernului ucraiean, pentru a ajuta la campania de realegere a preşedintelui".

Acea scrisoare iniţială solicita documentele respective pâmă pe 16 septembrie. După expirarea termenului limită, Schiff, Engel şi Cummings au expediat luni o nouă scrisoare, avertizând că dacă nu vor fi trimise documentele, "comisiile noastre nu vor avea altă soluţie decât să continue în această săptămână acest proces de obligare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb