PONTA DESPRE ALEGERILE PREZIDENŢIALE: Dacă Tăriceanu se desprinde de Dragnea, îl susţin

P.E.
Politică / 9 ianuarie 2019

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Actualizare - Ponta: "O să candidez la prezidenţiale, dar nu în 2019"

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă, că va candida la alegerile prezidenţiale, dar nu în 2019 şi că şi-ar dori, ca împreună cu mulţi dintre cei care i-au fost alături când era premier, să continue la Guvern ceea ce nu a făcut în 2015.

"O să candidez la prezidenţiale, dar nu în 2019, să fie foarte clar. Cred că în 2014 m-am grăbit şi am greşit şi cred că trebuie să învăţ din ce am greşit. Şi mai cred un lucru. Multă lume zice: "Bine, mă, eu am înţeles că nu candidezi la Preşedinţie, dar ce vrei?' Mi-aş dori ca împreună cu mulţi din oamenii care mi-au fost alături în Guvern, Daniel (Constantin - n.r.) e unul dintre ei, la un moment dat, după alegeri, să putem să continuăm la guvern ceea ce nu am făcut în 2015", a declarat Victor Ponta, conform News.ro.

-----

Preşedintele Pro România, deputatul Victor Ponta, a declarat astăzi la Târgu-Jiu, referitor la alegerile prezidenţiale din acest an, că este dispus să lase la o parte orgoliile şi să susţină un candidat care se va desprinde de Liviu Dragnea, făcând referire la Călin Popescu Tăriceanu sau la Corina Creţu.

"Noi ne-am propus - şi eu personal am şi experienţa şi capacitatea să o fac - şi am pornit deja asemenea discuţii, să facem un fel de pol al normalităţii, alternativ la aceste două variante (...) şi să construim o alternativă, un candidat, după alegerile pentru Parlamentul European, pe care să-l sprijinim toţi şi care, în primul rând, să-l scoată pe Dragnea din primul tur, că aţi văzut că are 5% în sondaje, însă are cea mai puternică maşinărie politică, PSD, şi are cei mai mulţi bani care au fost vreodată în România (...) şi în turul 2 acest candidat sau această candidată a noastră să se lupte cu domnul Iohannis de la egal la egal", a afirmat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă organizată de Pro România Gorj.

Deputatul a mai afirmat că poate să facă o campanie la prezidenţiale pentru cineva în care crede cu adevărat că poate fi o alternativă.

"E Tăriceanu, parcă, la egalitate cu mine. Dacă Tăriceanu se desprinde de Dragnea şi nu mai susţine toate măsurile astea aberante - el m-a susţinut în 2014 - pot să-l susţin şi eu. Este Gabriela Firea, cu care n-am avut o relaţie bună în ultima perioadă, tocmai pentru că era mare iubire cu Dragnea, până i-a arătat Dragnea ce înseamnă iubire. Are şanse? O susţin. Este Corina Creţu cu care am avut întotdeauna o relaţie bună, dar nu ştiu dacă vrea să candideze, dar altfel un om pe care îl apreciez şi care cred că are calităţile, are relaţii europene mult mai bune decât Iohannis, e mai PSD-istă decât Dragnea", a spus Ponta, potrivit Agerpres.

Fostul premier a menţionat că nu vrea ca, la turul 2 al alegerilor prezidenţiale, să fie nevoit să aleagă între Klaus Iohannis şi Liviu Dragnea.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Sunt de acord cu multele afirmatii facute de ex.premierul Ponta. Nu sunt fan Iohannis dar cat priveste afirmatiile ...ca vezi...Corina Cretu are relatii la UE mai multe decat Iohannis nu prea sunt de acord. De ce ?? Iohannis are relatii la un anumit NIVEL (mai decizional la adica) iar d-na Cretu la alt nivel ! Sunteti de acord d-le ex.pr. ???

    ponta securistule ar fi trebuit sa fii in inchisoare pentru dosarul Rovinari

    1. Ca fost sustinator al lui Ponta ,nu contenesc sa ma minunez cat de de jigodie poate fi acest om ! Ceva suspect , de natura arivismului indarjit , mi s-a parut mie ca decelez in stoicismul si obedienta cu care s-a lasat mototolit de Barroso , dar am crezut ca se sacrifica pentru natie.Fapt e ca el nu aplecat din fruntea PSD-ului din cauza lui Dragnea dar acum isi canalizeaza toata frustarea impotriva lui "Liviu" din vremurile apuse.Probabil ,i se pare cea mai lesnicioasa cale de revenire in atentia electoratului afilierea la corul huiduielilor irationale .

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb