PONTA: "Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru proiectul Codului Fiscal, dacă liberalii îl vor bloca"

Ziarul BURSA #Macroeconomie / 10 martie 2015

"Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru proiectul Codului Fiscal, dacă liberalii îl vor bloca"

Guvernul îşi va asuma răspunderea în Parlament pentru proiectul Codului Fiscal, dacă liberalii blochează adoptarea acestuia, a declarat ieri premierul Victor Ponta, adăugând că apreciază, totuşi, că acestora le-a venit "mintea de pe urmă" şi sunt de acord cu propunerile PSD.

Liderul PSD a explicat că, dacă PNL nu blochează (adoptarea noului Cod fiscal - n.r.), nu are de ce să angajeze răspunderea: "Prima opţiune normală şi pe care, de altfel, o şi punem în practică pe 20 martie este trimiterea în Parlament. Este luna aprilie, mai, iunie - sunt trei luni în care Parlamentul poate să dezbată, să îmbunătăţească ce e de îmbunătăţit. Dacă nu ne blochează PNL, dacă nu ne contestă la CCR, dacă nu folosesc lucrurile pe care PDL, de obicei, le folosea ca să ne blocheze, nu avem de ce să angajăm răspunderea. A fost, dacă vreţi, un cartonaş galben pe care l-au înţeles şi mă bucur că sunt dispuşi la dialog".

Premierul şi-a exprimat speranţa, potrivit Medifax, că proiectul noului Cod Fiscal să fie dezbătut şi aprobat cât se poate de repede de Senat, ca să meargă la Camera Deputaţilor, unde să fie supus votului înainte de finalul sesiunii, astfel încât să fie şase luni de pregătire, de implementare a noului Cod fiscal şi Codului de procedură fiscală.

Întrebat despre posibilitatea ca termenul de dezbatere la acest proiect să fie prelungit, Ponta a spus: "Mai mult decât cele trei luni în care este în Parlament? Deja proiectul este pe site-ul Ministerului de Finanţe de o lună şi jumătate, cu încă trei luni - patru luni şi jumătate. Şi şase luni pentru intrarea în vigoare. Eu cred că este mai mult decât de bun simţ. Nu am vorbit de azi pe mâine. E mai mult decât rezonabil".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. In final probabil ca acest Cod Fiscal se va vota in parlament. Dar ceeace este important ca Guvernul sa intocmeasca din timp Bugetul pe anul 2016. >Bugetul sa fie intocmit si aprobat in termenul stabilit de lege. Dar inafara de intocmirea bugetului pe 2016,el sa fie defalcat foarte clar atat la capitolul venituri cat si capitolul costuri si mai ales ce INVESTITII se preconizeaza a se realiza atat in acest an cat si anul viitor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb