PONTA LE-A SCRIS LUI GORGHIU ŞI BLAGA: "Realitatea Media eludează prevederile fiscale, dar se bucură de protecţia PNL"

Andrei Stan
Politică / 8 septembrie 2015

"Realitatea Media eludează prevederile fiscale, dar se bucură de protecţia PNL"

Actualizare 19:35 Gorghiu îi răspunde lui Ponta: "El e acuzat de evaziune fiscală"

Alina Gorghiu i-a răspuns prompt lui Victor Ponta, într-o emisiune televizată, şi a precizat că "aşa cum Băsescu era obsedat de Antena 3, aşa e Ponta obsedat de Realitatea Media", transmit surse din presă.

"Nu e în fişa postului meu dacă o televiziune a făcut evaziune fiscală. Noi ştim că premierul e acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani şi e ciudat ca tocmai el să ne trimită nouă răvaşe să luăm act de anumite lucruri. Aşa cum Băsescu era obsedat de Antena 3, aşa e Ponta obsedat de Realitatea Media.

Vrea să mute atenţia de la Sorin Oprescu şi de la ceea ce i se întâmplă lui, că e acuzat de evaziune fiscală. Nu e datoria mea să verific acuzaţiile premierului. ANAF-ul e în subordinea premierului, el trebuie să verifice. Nu poate fi acuzaţă Opoziţia că o instituţie pe care o coordonează premierul nu-şi face treburile", a declarat Alina Gorghiu în această seară.

(S.A.)

-------------

Premierul Victor Ponta le-a transmis copreşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, prin intermediul unei postări pe Facebook, o scrisoare deschisă în care le solicită să precizeze dacă Realitatea Media, aflată în insolvenţă, ar trebui să plătească datoriile către stat, susţinând că reprezentanţii acestui trust au spus că se bucură de sprijinul şi protecţia liberalilor.

"Lupta împotriva evaziunii fiscale este (din punctul meu de vedere, dar şi al interesului public) la fel de importantă ca şi lupta împotriva corupţiei! În ultimii 4 ani, doar prin combaterea evaziunii, încasările la bugetul de stat au crescut cu peste 4 miliarde de euro (comparativ - primele 8 luni din anul 2015 faţă de perioada similară din 2012). Adoptarea de către Parlament a noului Cod al Insolvenţei a reprezentat un ajutor important în acest sens. Doresc însă, în acest context, să vă atrag atenţia asupra unei societăţi comerciale care eludează grav prevederile legale şi obligaţiile fiscale - afirmând însă, în acelaşi timp, că se bucură de protecţia şi sprijinul Partidului Naţional Liberal, pe care cu onoare îl reprezentaţi", a scris astăzi Ponta pe pagina sa de Facebook.

Premierul aminteşte că, în urmă cu patru ani, Realitatea Media a intrat în insolvenţă şi are o datorie de peste 20 milioane de euro.

Ponta arată că este în obligaţia ANAF şi reprezintă o prioritate absolută a Guvernului combaterea evaziunii fiscale şi tratamentul egal al tuturor contribuabililor.

Premierul le solicită lui Gorghiu şi Blaga răspunsuri cu privire la Realitatea Media.

"Având în vedere situaţia creată prin afirmaţiile reprezentanţilor societăţii respective şi prin sprijinul constant al partidului dvs. faţă de activitatea acestora, vă adresez public două întrebări concrete:

1. Consideraţi că SC "Realitatea Media" SA trebuie să plăteasca cei 92.63 milioane RON (peste 20 milioane Euro) datoraţi la bugetul consolidat de stat, sume acumulate prin neplata timp de 4 ani a taxelor şi impozitelor datorate? Da sau Nu (fără "dacă" şi "parcă").

2. În cazul în care partidul dvs. va ajunge la guvernare, veţi continua eforturile legale ale ANAF de recuperare a acestei sume uriaşe sau veţi considera că aceştia trebuie "iertaţi" ca un fel de recompensă pe care trebuie să o acordaţi pentru sprijinul politic pe care partidul dvs. îl primeşte în această perioadă? Da sau Nu?

Ţinând cont de suma importantă (peste 20 milioane Euro), de timpul lung scurs (4 ani) şi mai ales de importanţa subiectului în discuţie pentru milioanele de cetăţeni şi de firme care plătesc cu onestitate taxele şi impozitele legale, vă rog să îmi răspundeţi în mod responsabil şi nu politicianist", a mai precizat premierul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb