Ponta: Moţiunea de cenzură pe Codul Muncii este finalizată

Ana Zidaru
Ziarul BURSA #Politică / 7 martie 2011

Ponta: Moţiunea de cenzură pe Codul Muncii este finalizată

Aceasta va fi adoptată astăzi de USL şi depusă mâine, după asumare

Textul moţiunii de cenzură pe asumarea Codului Muncii a fost finalizat, va fi adoptat astăzi de conducerea USL şi depus la Parlament marţi, după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea în faţa Legislativului, a anunţat, ieri, preşedintele PSD, Victor Ponta. Domnia sa a precizat, citat de Mediafax: "Textul moţiunii a fost finalizat, a fost lucrat de către colegii noştri şi de cei liberali şi, după ce marţi este depus proiectul de lege, depunem şi noi moţiunea de cenzură. Vă rog să remarcaţi că domnul Boc, deşi de obicei foarte grăbit cu angajarea răspunderii, acum are termene mult mai lungi. Probabil că vrea să rămână în funcţie mai mult timp".

El a adăugat că au fost iniţiate dis­cuţii cu parlamentari ai puterii: "Probabil că parlamentarii puterii vor fi ţinuţi în bănci ca oile. Nu am discutat cu nimeni. Fiecare dintre ei trebuie să înţeleagă că mai este doar un an până când va da din nou ochii cu cei care i-au trimis în Parlament".

Guvernul îşi va asuma răspunderea mâine, în Parlament, pe Codul Muncii. Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege. Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Mihai Voicu, a afirmat că partidele din opoziţie nu-şi fac iluzii în privinţa şanselor moţiunii de cenzură pe care o vor depune la asumarea Codului Muncii, el afirmând că "aritmetica este seacă, este dură".

PDL se poate reforma doar în opoziţie

Victor Ponta a declarat că PDL se poate reforma doar în opoziţie, şedinţa Consiliului Naţional (CNC) al PDL de sâmbătă fiind "o mascaradă", iar "reformatorii" din formaţiune sunt mai ipocriţi decât ceilalţi democrat-liberali. Ponta a afirmat că a urmărit "mascarada" CNC al PDL de sâmbătă cu "scepticism" şi a spus că România ar avea nevoie de altă guvernare, întrucât PDL nu poate să se guverneze pe el însuşi.

Preşedintele PSD susţine: "Accesele de ipocrizie şi fariseism ale diverselor personaje din PDL nu mai păcălesc pe nimeni. Reamintesc că doamna Macovei şi domnul Preda au ajuns în PE cu voturile strânse de Falcă, Flutur sau Manţog. Atunci nu au avut nicio problemă. Să te trezeşti acum că eşti mare reformator este cel puţin hilar şi sunt convins că nu doar că cei trei nu sunt mai breji decât ceilalţi, dar în mod cert sunt mai ipocriţi".

Ponta a afirmat că PDL doreşte să rămână la putere pentru "a distruge" şi a "fura", "pentru a lăsa celor care vor conduce România o ţară îndatorată, fără autorităţi publice şi o ţară cu un sistem profund corupt".

Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL, reunit sâmbătă, a aprobat, cu unanimitate de voturi, convocarea Convenţiei Naţionale pentru zilele de 14 şi 15 mai, fiind adoptate şi modificări la statutul partidului, însă nu în forma propusă de Monica Macovei, Cristian Preda şi Sever Voinescu, informează Agerpres.

Premierul Emil Boc a subliniat că mesajul care a reieşit "pe toate palierele" în urma reuniunii CNC este că partidul are nevoie de disciplină internă pentru a funcţiona: "Am câştigat din 2004 toate bătăliile electorale pentru că am reuşit să fim o echipă, una care ne-am bătut, în primul rând, cu adversarii politici, iar în interior ne-am spus ce am avut de spus şi am mers uniţi în marile bătălii politice".

Potrivit modificărilor statutului, membrii PDL se vor putea autosuspenda pe anumite termene din această calitate, de asemenea, în cazul arestării preventive, suspendarea se aplică de drept. Printre cele mai importante modificări ale statutului se numără şi interdicţia de a deveni membru PDL dacă doritorul a fost nomenclaturist sau i s-a stabilit, printr-o hotărâre definitivă, calitatea de colaborator al Securităţii sau că a făcut poliţie politică. Calitatea de membru al PDL se pierde, potrivit modificărilor la statut, prin retragere, radiere sau excludere dacă a fost condamnat penal, iar decizia nu poate fi contestată la niciunul dintre organismele partidului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb