Ponta transmite firmelor care derulează lucrări PNDI să meargă la Udrea pentru a-şi lua banii

Ziarul BURSA #Politică / 17 mai 2012

Premierul Ponta a transmis firmelor care au încheiat contracte cu statul pentru efectuarea de lucrări din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, anulat de către noul Guvern, să se adreseze fostului ministru Elena Udrea pentru a primi banii la care ar avea dreptul prin contract. Întrebat de jurnalişti dacă, atunci când a anulat finanţarea aces-tui program, a luat în considerare că firmele ar putea acţiona în judecată Guvernul, premierul a afirmat că încă din urmă cu un an a avertizat aceste firme să nu încheie contracte cu fostul Guvern Boc.

"Am avertizat firmele încă de acum un an că este o situaţie de fraudare a banului public de către premierul Emil Boc şi ministrul Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, şi le-am spus să nu intre în această schemă pentru că nu vor primi bani de la Guvernul USL. Îi avertizez şi acum, să meargă la Udrea să le dea banii, nu la Guvern", a spus Ponta.

Victor Ponta a anunţat recent că Guvernul a decis să oprească în totalitate Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI), anulând finanţarea lucrărilor incluse în acest program atât pentru acest an, cât şi pentru perioada viitoare.

Prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, primăriile încasau regulat fonduri din partea Guvernului pentru derularea lucrărilor la diferite proiecte.

În aprilie, fostul Guvern a decis redimensionarea PNDI, prin limitarea la maximum un miliard de lei a banilor care pot fi cheltuiţi pentru proiectele din cadrul acestui program, fiind luate în calcul doar lucrările deja începute.

Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, programat pentru perioada 2011-2020, este gestionat de ministerele Dezvoltării şi Mediului.

Prin acest program autorităţile îşi propuneau să reabiliteze 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi de interes local, să construiască o serie de obiective precum reţele de apă şi canalizare sau creşe şi grădiniţe şi să dezvolte infrastructura în domeniul gospodăririi apelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb