Ponta, vizită de lucru în Grecia şi Albania

E.D.
Internaţional / 18 martie 2014

Premierul Victor Ponta va efectua astăzi o vizită de lucru la Atena, în Grecia, urmată de o vizită oficială la Tirana, în Albania, potrivit Biroului de presă al Guvernului.

În Grecia, premierul se va întâlni cu omologul său elen, Antonis Samaras, şi va fi primit de preşedintele grec, Karolos Papoulias.

"Vizita la Atena are loc în contextul deţinerii de către Grecia, în primul semestru al anului 2014, a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene şi se înscrie în dialogul politic bilateral intens din cursul ultimilor ani. Convorbirile cu oficialii eleni vor permite analizarea stadiului relaţiei bilaterale şi identificarea unor noi proiecte de cooperare în plan sectorial, cu accent pe domeniul economic, social, turism, cultură şi educaţie", informează sursa citată.

Discuţiile vor viza teme prioritare de pe agenda Preşedinţiei UE, cum ar fi viitorul Europei şi evoluţiile instituţionale, în contextul alegerilor pentru Parlamentul European, măsurile pentru asigurarea creşterii economice şi a ocupării forţei de muncă, migraţia şi spaţiul Schengen, Parteneriatul Estic, cu accent pe Republica Moldova sau extinderea UE.

Totodată, vizita la Atena va oferi prilejul unui schimb de opinii cu privire la formatele de cooperare regională, precum şi asupra situaţiei din Ucraina.

În Albania, premierul Victor Ponta va fi primit de preşedintele ţării, Bujar Nishani, şi va avea întrevederi cu primul-ministru albanez Edi Rama şi cu preşedintele Parlamentului, Ilir Meta.

"Vizita se înscrie în dialogul politic periodic româno-albanez şi va permite efectuarea unui bilanţ al relaţiei şi explorarea de noi modalităţi pentru dezvoltarea cooperării la nivel sectorial, inclusiv prin consolidarea cadrului juridic bilateral. Cu acelaşi prilej, va fi organizat în capitala albaneză Forumul Economic româno-albanez, ca pas concret pentru dinamizarea cooperării economice", precizează Biroul de presă al Executivului.

De asemenea, va fi reiterată susţinerea României în contextul aspiraţiilor europene ale Albaniei, dar şi disponibilitatea Bucureştiului de a oferi Tiranei expertiză în domeniile indicate ca prioritare de UE.

În discuţii va fi abordat şi subiectul agendei regionale şi al cooperării în cadrul organizaţiilor regionale şi internaţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb