Ponta vrea să aibă o nouă discuţie cu Băsescu privind reprezentarea României la UE

Ziarul BURSA #Politică / 13 iunie 2012

Ponta vrea să aibă o nouă discuţie cu Băsescu privind reprezentarea României la UE

Premierul Victor Ponta a declarat, după votul din Parlament privind nivelul de reprezentare a României la UE, că doreşte să aibă o nouă întrevedere cu preşedintele Traian Băsescu pentru discuţii pe această temă. "Eu îmi doresc aşa ceva, îl voi... evident că vom avea o asemenea discuţie şi punctul meu de vedere este cel exprimat astăzi", a declarat premierul, citat de Mediafax.

Întrebat de jurnalişti dacă partidele care au votat în Parlament ca premierul să reprezinte România la Consiliul European din 28 iunie vor declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu în cazul în care acesta va refuza să accepte această decizie, premierul a răspuns că nu îşi doreşte aşa ceva, dar că Parlamentul va stabili modul de reacţie.

"Cred că am trecut cu toţii, în 2007 (când preşedintele Traian Băsescu a fost suspendat de Parlament-n.r.), printr-o experienţă din care trebuia să învăţăm cu toţii ce este de învăţat. Nu îmi doresc ca instituţiile statului să fie în conflict, eu am propus o soluţie de conlucrare şi cine vrea conlucrare sunt convins că a auzit, cine vrea conflict, eu nu sunt dintre aceia", a spus Ponta.

El a arătat că monopolul preşedintelui asupra participării României la UE era unul total greşit şi împotriva ideii constituţionale şi a practicii europene, iar acum se va intra în normalitate, precizând totodată că a primit invitaţia de a participa la Consiliul European de vară din partea preşedintelui UE, Herman Van Rompuy.

"Pe baza mandatului pe care Parlamentul mi l-a acordat, voi încerca să reprezint cât mai bine interesele României", a conchis Ponta.

Parlamentul a adoptat, ieri, cu 249 de voturi "pentru", 30 de voturi "împotrivă" şi două abţineri, declaraţia propusă de USL, potrivit căreia primul-ministru, şi nu preşedintele, trebuie să prezinte poziţia României la lucrările Consiliului European din 28 iunie. Premierul Victor Ponta a mai avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu privind nivelul de reprezentare a României la UE, dar fără să se ajungă la un acord.

Kelemen: Ne facem de râs dacă nu rezolvăm cu reprezentarea, scaunul nu se multiplică la Bruxelles

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, ieri, că România se va face de râs dacă nu rezolvă problema reprezentării la Consiliul European, el subliniind faptul că la Bruxelles este un singur scaun, care nu se multiplică. Întrebat ce se va întâmpla dacă nu se va rezolva conflictul premier-preşedinte privind reprezentarea la Consiliul European, Kelemen a răspuns: "Nu ştiu, nu eu trebuie să rezolv această problemă. Ne facem de râs". "Dacă se înţeleg, se poate găsi o soluţie. Sigur, va fi un singur scaun. Scaunul nu se multiplică la Bruxelles", a spus Kelemen.

El a precizat că UDMR a votat în Parlament declaraţia propusă de USL prin care se consideră că premierul trebuie să reprezinte România la Consiliul din 28 iunie, întrucât colegii săi constituţionalişti şi jurişti au recomandat, argumentat, acest lucru.

"A fost un vot pe un principiu constituţional, nu pe persoană. De aceea nu am personalizat, polemizat, important este în acest caz principiul nu cine ocupă funcţia de premier, de preşedinte", a spus Kelemen Hunor. El a spus că îşi doreşte ca România să nu aibă un conflict instituţional pe o astfel de temă, nici acum, nici mai târziu, indiferent de locatarul de la Palatul Victoria sau de cine este preşedintele României. "Este o declaraţie care are o încărcătură politică în acest moment şi nu are forţă juridică", a mai spus Kelemen.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb