Pontavocea lui Băsescu

MAKE
Ziarul BURSA #Politică / 28 iunie 2012

Vedeţi ce veseli sunt?!

Vedeţi ce veseli sunt?!

Am două explicaţii posibile pentru discursul de ieri al premierului Victor Ponta, care, după ce a aflat că preşedintele Traian Băsescu a fost confirmat de Curtea Constituţională, drept reprezentatul României pentru reuniunea europeană de la Bruxelles, a afirmat: "Din păcate, acea majoritate din Curtea Constituţională care aparţine lui Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să adauge la Constituţie, ceea ce nu este normal" şi că, având în vedere contextul situaţiei şi al conflictului populaţiei cu reprezentanţii preşedintelui, va pleca, totuşi, la Bruxelles, la reuniunea Consiliul European.

Prima explicaţie ar fi că Victor Ponta se uită prea mult la emisiunile domnului Gâdea, de la Antena3 şi s-a obişnuit cu genul ăsta de autism, în care nu mai contează decât ceea ce spui - de îndată ce spui, devine adevărat.

Îl admir pe Victor Ponta că adoptă, atât de natural, principii filosofice sofisticate - el trebuie că este un foarte, foarte tânăr hegelian, îmbrăţişând concepţia gânditorului german, cum că tot ceea ce există este raţional şi viceversa; din punctul său de vedere, este raţional să meargă el (iar nu Băsescu) la Bruxelles, ceea ce va şi face şi desigur, dacă tot o face, atunci este raţional.

Tratatul său de filosofie ar putea avea o singură fisură - să găsească scaunul ocupat de fundul preşedintelui Traian Băsescu şi să trebuiască să-i privească chelia, de-a-n picioarelea.

Nici măcar nu va putea să-l păruiască, ceea ce preşedintele ar merita, pentru lipsa de cultură filosofică.

A doua explicaţie ar fi că Victor Ponta este mână-n mână cu Traian Băsescu (ceea ce suspectez tot mai intens), lucrând împreună la un teatru în teatru, ca să păcălească FMI-ul, căruia să-i raportăm că absurdul scenei politice româneşti face imposibilă abordarea problemelor economice ale ţării, cum, de altfel, premierul a declarat, deja, la Bloomberg.

Traian Băsescu pare să coopereze subtil - cum altfel să se explice absenţa subiectului "Hidroelectrica" de pe ordinea de zi a şedinţei CSAT de luni, o ordine de zi care este stabilită de preşedinte?!

De când Hidroelectrica nu mai are apă (nu asta înseamnă "insolvenţă"?), bancherii se uită în gol, cu ochii holbaţi şi gurile căscate, ca şi când ar admira abisul în care au început să cadă, cu încetişorul.

Siguranţa naţională poate că n-ar fi afectată chiar atât de problemele de electricitate venite din insolvenţa Hidroelectrica, cât este creat un pericol imens pentru sistemul bancar.

Victor Ponta a făcut asta, ca să le amputeze braţele "băieţilor deştepţi" din energie, dar această expresie acuzatoare - "băieţii deştepţi" - a fost inventată de însuşi Traian Băses-cu; preşedintele şi premierul sunt fraţi de luptă, subiectul Hidroelectrica este al amândurora.

Altfel, discursul de ieri al lui Victor Ponta, despre Curtea Constituţională care "adaugă la Constituţie", are funcţia banală să surpe încrederea în organizarea sistemului democratic, o democraţie în care bineînţeles că nu crede nimeni, dar, până la discursul premierului ne făceam c-am crede.

Minciuna a fost îndepărtată.

Am rămas cu nimicul.

Victor Ponta, pe lista participanţilor la Consiliul European

Premierul Victor Ponta figurează, din partea României, într-un document destinat presei postat pe site-ul Consiliului European, printre şefii de stat şi de guvern care participă la reuniunea din 29-29 iunie. Documentul destinat presei conţine fotografii-portet ale oficialilor care participă, din partea statelor UE, la Summit-ul Consiliului din 28-29 iunie.

Preşedintele Traian Băsescu nu apare în respectivul document.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Daca n-ar fi in joc soarta noastra, toata aceasta disputa ar fi de tot hazul. Ceea ce este foarte interesant e ca razboiul asta dambovitean i-a atras de partea celor doi beligeranti si pe liderii celor mai mari grupuri ale Parlamentului European ! Intarata-i drace! Poate asistam la declansarea destramarii UE !

    1. nici cu palma, nici cu pumnul, cu dosul palmei!

    E clar ca nici Victor, nici Traian nu le au p-astea cu mersul economiei. UE si SUA bat si ele apa-n piua. Indecizia sau neputinta politicienilor ne imping spre un singur liman: razboiul.

    Un fost procuror nu vrea sa accepte o hotarare a unei instante supreme.

    Pleaca el la consiliu pentru ca e mai informat ? Va rog sa revedeti de cate ori a spus de cand e premier ca s-a consultat cu dl.min de finante si vom facea asa si pe dincolo. 

    Asta denota ca e cam afon in materie de economie. 

    Oricum legea se respecta si nu se comenteaza, cu atat mai putin se incalca. 

    Nu vreau sa ma gandesc la ce ar putea fi dupa alegeri si daca il vor schimba si pe Base de la Cotroceni.

    Parca revad clisee de prin 2004. 

    1. Poante 'a la Ponta, care pe noi ne costa.

      Eu nu "parca revad" clisee 2004; le vad. 

    Presedintele greseste facand jocul premierului. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb