Lunga aşteptare a foştilor deponenţi de la Fondul Naţional de Investiţii (FNI) se apropie de final, termenul avansat de autorităţi pentru efectuarea plăţilor în procesul de despăgubire fiind cel de-al doilea trimestru al anului în curs.
Popa Stan, preşedintele Autorităţii pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), ne-a declarat, ieri, că, după primirea şi rezolvarea tuturor solicitărilor, urmează să fie făcute şi plăţile, cel mai probabil, însă, din cel de-al doilea trimestru al anului.
În prezent, AAAS trebuie să rezolve şi să achite nota de plată pentru circa 22.000 dosare, pentru 5.000 sau 6.000 dintre acestea deja s-au efectuat plăţile, conform unei declaraţii, recente, ale preşedintelui autorităţii.
Fiecare fost investitor al FNI trebuie să întocmească un dosar care să conţină actele doveditoare dreptului de despăgubit, acesta fiind analizat de către reprezentanţii autorităţii.
Pentru a facilita accesul foştilor deponenţi la informaţiile cu privire la procesul de despăgubire, AAAS a postat pe site-ul instituţiei toate detaliile care sunt necesare întocmirii dosarului de păgubit.
Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului a preluat, anul trecut, de la Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) toate drepturile şi obligaţiile în relaţia cu foştii investitori ai FNI, devenind responsabilă pentru despăgubirea foştilor deponenţi.
Astfel, au fost transferate 130.000 de cazuri care fac obiectul despăgubirilor. Dintre acestea, doar 5.000 au depus plângeri şi solicitări, conform declaraţiilor fostului preşedinte al autorităţii Adrian Volintiru.
Înainte să i se transfere şi obligaţiile despăgubirilor de la CNVM, autoritatea mai avea de plătit 29,5 milioane de lei pentru cei 6.114 de păgubiţi FNI.
1. fără titlu
(mesaj trimis de cititor în data de 30.01.2014, 05:34)
Bun, inteleg ca in trimestrul II AAAS v-a face platile in 16-17 mii (articolul lasa loc de interpretare) dosare.
1. La cat se ridica valoarea despagubirilor ce trebuiesc platite ?
2. DIN CE BANI se vor face platile ?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de Numarator în data de 30.01.2014, 09:30)
O intrebare si o speranta :
- Daca in motivarea cererilor de amanare la plata obligatiilor catre creditori (si mai ales catre SIF Moldova !) institutia invoca posibilitatea intrarii in viitor in incidenta de plati si daca de trei-patru ani, conform celor afisate pe site-ul AAAS, aceasta institutie practic nu mai desfasoara activitate generatoare de venituri, ce s-a schimbat, de unde banii care zice domnul presedinte Popa ca-i va plati ?!
- Sper ca din ceea ce a fost o data APAPS si AVAB nu a mai ramas doar o entitate mentinuta in functiune ca sa asigure cateva locuri de munca si mai ales iluzia ca exista cineva care va plati aceste despagubiri datorate FNI.
1.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 24.02.2014, 15:07)
un anunt diversionist al debitorului aaas , permitet o antrebare ? de in toate dosarele de executare acesti ticalosi cer intoarcerea executarii si suspendarea executarii?
1.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.03.2014, 19:56)
In anul 2011 am facut cerere de executare , suntem an anul 2014 si DEBITORUL -AAAS cere an instanta suspendarea executarii silite si anularea tuturor actelor . Mai baieti despre ce vorbim noi aici ? despre GOLANIE din partea AAAS - astept sa ma contrazica cineva despre treaba asta . Eu cel putin ma gandesc sa le fac plangere penala pentru nerespectarea unei hotarari . INCLUSV LUI PONTA