Popovici, CreditAmanet: "Observăm o creştere a procentului clienţilor care îşi securizează economiile prin achiziţia de bijuterii din aur"

T.B.
Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2023

Popovici, CreditAmanet: "Observăm o creştere a procentului clienţilor care îşi securizează economiile prin achiziţia de bijuterii din aur"

La finalul lui octombrie, Banca Naţională a afişat preţuri care au depăşit 300 de lei pentru gramul de aur, iar specialiştii consideră că metalul preţios e mai scump, în medie, cu peste 8% după evenimentele din Orientul Mijlociu, iar tendinţa este în continuă creştere, se arată într-un comunicat al CreditAmanet, remis redacţiei.

Potrivit sursei, "Aurul a fost considerat întotdeauna un activ de refugiu şi o protecţie sigură împotriva inflaţiei. Preţul său tinde să crească în perioadele de incertitudine financiară şi politică, din dorinţa oamenilor de a-şi asigura veniturile. Le trăim acum pe amândouă, aşa încât nu ne miră să observăm o creştere a procentului clienţilor care îşi securizează economiile prin achiziţia de bijuterii din aur. Acest activ este atractiv atât pentru marii, cât şi pentru micii investitori, cu atât mai mult cu cât dezvoltarea tehnologiei şi a platformelor de tranzacţionare facilitează mult procesul de achiziţie", spune Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet.

De altfel, după creşterile importante ale preţului aurului cauzate de pandemie, războiul din Ucraina şi contextul politic complex din întreaga lume care a culminat cu conflictul din Orientul Mijlociu, valoarea acestui activ a crescut constant, iar agenţiile de prognoză economică sunt în majoritate de acord că tendinţa se va menţine până în 2030, menţionează sursa. "În momentele de tensiune cumulată, când totul se depreciază, aurul creşte. Cu siguranţă vom asista la noi maxime istorice ale preţului acestui activ şi în perioada următoare", mai spune Cosmin Popovici, potrivit comunicatului.

CEO-ul CreditAmanet subliniază că de la debutul lui 2023 holdingul a înregistrat o creştere de 35% pe segmentele amanet aur şi vânzare bijuterii noi din aur. "Există, în mod cert, o creştere a procentului clienţilor care se îndreaptă spre achiziţia de bijuterii din aur ca modalitate de investiţie cu riscuri extrem de scăzute, în pofida perioadei dificile. Pe de altă parte, clienţii care apelează la creditarea tip amanet pot să acceseze sume mai mari pentru că valoarea bijuteriilor din aur a crescut", explică CEO-ul CreditAmanet, potrivit comunicatului.

Care sunt avantajele investiţiilor în aur

Aurul are tendinţa de a creşte sau măcar de a-şi păstra valoarea în perioadele de inflaţie, ceea ce îl face o opţiune de investiţie atractivă în astfel de momente, conform sursei citate. Portabilitatea şi lichiditatea sunt alte avantaje ale acestui activ, adaugă sursa. Bijuteriile din aur pot fi uşor transportate şi convertite rapid în bani, în caz de nevoie şi, în plus, acest lucru e uşor de realizat în orice colţ al lumii, menţionează sursa. Aurul are o valoare stabilă şi durabilă de-a lungul timpului, iar bijuteriile din acest metal pot reprezenta o investiţie pe termen lung, care poate fi valorificată sau păstrată în familie, arată datele comunicatului. Diversificarea portofoliului şi reducerea riscurilor la care sunt expuse variate clase de active reprezintă alte beneficii ale investiţiilor în (bijuterii din) aur, relatează compania.

La ce să fii atent când investeşti în bijuterii din aur?

În ultimii ani, tot mai mulţi clienţi au ales să investească în bijuterii pre-owned sau chiar noi de la casele de amanet datorită preţurilor competitive şi a ofertei extrem de diversificate, se arată în comunicat. În cazul unei astfel de opţiuni, verificarea reputaţiei retailerului este unul dintre primele lucruri care trebuie făcute, informează compania. Potrivit sursei menţionate, "Retailerul trebuie să poată garanta autenticitatea, calitatea şi provenienţa obiectelor pe care le comercializează. Bijuteriile, mai ales dacă au încrustate pietre preţioase precum diamantele, spre exemplu, trebuie evaluate de experţi profesionişti", spune Cosmin Popovici, care subliniază că bijuteriile din aur oferă, mai ales în vremuri de incertitudini economice şi politice, oportunitatea unor investiţii cu risc scăzut şi securizarea economiilor. Conform sursei, "Aurul este o investiţie sigură în vremuri dificile. Deteriorarea condiţiilor economice îi poate susţine sau chiar amplifica valoarea", mai spune CEO-ul CreditAmanet, care estimează o creştere importantă a preţului acestui activ şi în 2024.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nu stiam ce-s cu cozile alea la amanete! :)))

    1. Cel puțin juma de ora la coada. Aia cu pile se băgau in față. Io zic să luați cât se mai găsește.

      si eu m-am bagat in fata ca eram pilit ;)

      in final am luat o plasa...!!! :D 

    Aurul vandut de altii...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb