Popovici şi Glinţă, marile speranţe tricolore la Campionatele Mondiale de nataţie

O.D.
Sport / 16 iunie 2022

Popovici şi Glinţă, marile speranţe tricolore la Campionatele Mondiale de nataţie

Înotătorii David Popovici şi Robert Glinţă, şi săritorii, Constantin Popovici şi Angelica Muscalu, vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta (18 iunie - 3 iulie), iar obiectivul este calificarea în două finale pentru cei doi olimpici de la Tokyo.

Potrivit preşedintei Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec:

''Popovici şi Glinţă, vârfurile noastre la înot, vor merge în această vară dintr-o ţară în alta reprezentând România şi încercând să câştige medalii pentru noi toţi. La acest campionat mondial obiectivul este de a fi în două finale, fiind o competiţie majoră după Jocurile Olimpice, luând în calcul că aceşti doi sportivi au ca obiectiv principal Jocurile Olimpice de la Paris şi efortul care îl presupune de a-şi reprezenta ţara la absolut toate competiţiile majore din acest an. În cazul lui David, mai multe competiţii decât în cazul lui Robert, pentru că este încă junior şi are şi Mondiale şi Europene tot în această vară''.

Robert Glinţă debutează pe 19 iunie în serii la 100 m spate, în timp ce David Popovici atacă seriile la 200 m liber. În aceeaşi zi, în sesiunea de seară, au loc semifinalele la 100 m spate respectiv 200 m liber. Finalele la 100 m spate şi 200 m liber sunt prevăzute pe 20 iunie. Pe 21 iunie au loc serii şi semifinale la 100 m liber, urmate pe 22 iunie de finală. Seriile şi semifinalele la 50 m spate sunt programate pe 24 iunie, iar finala pe 25 iunie.

David Popovici este debutant la Mondialele de înot în bazin olimpic (seniori), în timp ce Robert Glinţă a ocupat locul 7 în finala de la 50 m spate, respectiv locul 7 în finala de la 100 m spate la CM 2019 de la Gwangju (Coreea de Sud). La Mondialele de înot, România are un bilanţ de două medalii de aur, una de argint şi şase de bronz. Titlurile mondiale au fost cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001), iar ultima medalie a fost adusă de Camelia Potec în 2009, bronz la 1.500 m liber.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb