Populaţia ultra-bogată a lumii a crescut cu 10% în 2017

M.D
Macroeconomie / 12 martie 2018

Populaţia ultra-bogată a lumii a crescut cu 10% în 2017

Knight Frank, cea mai mare reţea globală deţinută privat în domeniul imobiliar, a lansat The Wealth Report, cel mai prestigios studiu asupra averilor private globale iar publicaţia din acest an conţine date privind performanţa preţurilor pentru 100 de pieţe imobiliare globale de lux, rezultatele unui studiu de atitudini (The Wealth Report Attitudes Survey), precum şi un indice al oraşelor globale (Knight Frank Global Cities Index), conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

Datele furnizate de Wealth-X evidenţiază faptul că populaţia ultra-bogată a crescut într-un ritm semnificativ mai rapid în 2017 decât în ultimii cinci ani, când creşterea cumulată a fost de 18%. Această tendinţa în crearea averilor reflectă avântul economiei globale de la începutul lui 2017. Previziunile solide ale specialiştilor în averi estimează o creştere cu 40% până în 2022 a averilor persoanelor ultra-bogate.

"Dacă analizăm modul în care au evoluat populaţiile ultra-bogate între 2012-2017, observăm o imagine mixtă. În timp ce numărul persoanelor cu active nete de 50 milioane de $ sau peste a crescut în America de Nord (+31%), Asia (+37%) şi Europa (+10%), celelalte cinci regiuni au experimentat scăderi, mai ales în America Latină şi Caraibe (-22%) şi în Rusia şi spaţiul CIS ( -37%).", au punctat realizatorii studiului.

America de Nord rămâne cea mai bogată regiune a lumii, ea găzduind aproximativ 34% din ultra-bogaţi, adică peste 44.000. Cu toate acestea, Europa (cu 35.180 de persoane ultra-bogate) a pierdut locul doi, care a fost preluat de Asia (cu 35.880 de persoane ultra-bogate), potrivit raportului.

Datele au mai arătat că numărul persoanelor din lume cu active nete de 5 milioane de dolari sau mai mult a crescut cu 9% în 2017, iar numărul celor cu active nete de peste 500 milioane de dolari a urcat cu 11%. România are cu 13% mai mulţi milionari în dolari (cu active nete de/peste 5 milioane de $), numărul acestora ajungând în 2017 la 3.720 de persoane, iar prognoza ne spune că până în 2022 numărul va ajunge la 5.630.

Metodologia de calcul a Wealth X a luat în considerare creşterea PIB, performanţele pieţelor bursiere şi a altor investiţii, precum şi tendinţele de distribuţie a averilor. Moneda joacă, de asemenea, un rol important. Datele sunt exprimate în dolari americani şi, că urmare, schimbările monedelor locale în relaţie cu dolarul au avut şi ele un impact.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb