Poşta Română intră pe piaţa brokerajului în asigurări

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 10 mai 2011

Compania aşteaptă venituri de 6 milioane lei în 2011

Compania Naţională Poşta Română (CNPR) va începe, până la 30 iunie, un proiect pilot de intermediere în domeniul asigurărilor, activitate din care estimează că va obţine până la sfârşitul anului venituri de circa şase milioane de lei.

"Activitatea de intermediere va demara printr-un proiect pilot la sfârşitul primului semestru, urmând ca, în funcţie de rezultatele obţinute, să fie extinsă la nivelul întregii reţele de oficii poştale informatizate atât din mediul urban cât şi din cel rural. Veniturile pe care CNPR estimează să le obţină din această nouă activitate se situează în jurul sumei de şase milioane de lei, pentru al doilea semestru al anului", potrivit datelor CNPR, citate de Mediafax.

Printre tipurile de poliţe accesibile prin intermediul reţelei poştale se vor număra poliţele de răspundere civilă obligatorie (RCA), poliţe de asigurare împotriva dezastrelor naturale (PAD), cele facultative de locuinţă şi cele facultative de călătorie.

"În ceea ce priveşte încheierea parteneriatelor cu diferiţi asigurători, în vederea intermedierii poliţelor emise de către aceştia, odată cu finalizarea analizelor interne, CNPR va opta pentru acele poliţe care se bucură de popu-laritate în rândul cetăţenilor şi care înregistrează o cerere ridicată pe piaţa de asigurări", se precizează în răspunsul operatorului.

La începutul lunii aprilie, acţionarii CNPR au hotărât modificarea actului constitutiv prin introducerea în obiectul de activitate secundar a codului CAEN 6622 - "activităţi ale agenţilor şi brokerilor de asigurări (asistenţă în brokeraj)".

Modificarea actului constitutiv nu a necesitat avizul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), menţionează CNPR.

Intrarea Poştei Române pe piaţa brokerajului din domeniul asigurărilor se înscrie în strategia conducerii operatorului de creştere a veniturilor din alte activităţi decât cele tradiţionale.

Poşta Română este cel mai mare operator de profil şi dispune de o reţea teritorială de peste 7.100 de oficii, din care 1.200 sunt informatizate, iar mai mult de 580 dintre acestea sunt incluse într-o reţea virtuală privată (VPN).

Acţionarii operatorului sunt Ministerul Comunicaţiilor, cu o participaţie de 75%, şi Fondul Proprietatea, care deţine 25% din capital.

Pentru 2011, bugetul CNPR prevede venituri totale de 1,51 miliarde de lei şi un profit brut de 2,34 milioane de lei, după ce anul trecut operatorul a avut pierderi de peste 116 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb