POTRIVIT REVISTEI GERMANE FOCUS: Deutsche Bank şi Commerzbank au reluat discuţiile pentru fuziune

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 martie 2019

Deutsche Bank şi Commerzbank au reluat discuţiile pentru fuziune

Directorii executivi ai celor mai mari bănci germane, Deutsche Bank AG şi Commerzbank AG, au reluat dis­cuţiile cu privire la o posibilă fuziune, informează revista germană Focus, care citează surse apropiate situaţiei.

Acestea spun că directorul executiv al Deutsche Bank, Christian Sewing, şi omologul său de la Commerzbank, Martin Zielke, au avut discuţii intense în ultimele zile, cei doi primind chiar mandat pentru negocieri.

Purtătorii de cuvânt ai Deutsche Bank şi Commerzbank au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la cele anunţate de revista Focus.

În schimb, Reuters a informat că managerii celor două bănci nu au primit mandat din partea consiliilor de supervizare şi a board-urilor directoare mandat pentru derularea acestor discuţii.

"Nu există un mandat oficial pentru discuţiile de fuziune cu Commerzbank", a menţionat o sursă citată de Reuters, contrazicând cele scrise de Focus.

O altă sursă a afirmat că "este un nonsens total" informaţia conform căreia board-urile băncilor le-au dat executivilor lor mandatul pentru începerea negocierilor. Aceeaşi sursă a spus că nu au fost discuţii recente în cadrul consiliului de supervizare al Commerzbank cu privire la o fuziune cu un rival mai mare.

La finele lunii februarie, unele surse citate de Reuters afirmau că investitorul american Cerberus, unul dintre cei mai mari acţionari ai Deutsche Bank şi Commerzbank, este deschis ideii fuziunii între cele două mari bănci germane. Cerberus consideră că încă există loc în sectorul bancar german pentru două instituţii de credit majore, dar rămâne o problemă deschisă posibilitatea ca ambele să-şi revină pe cont propriu, potrivit surselor, care adaugă: "Cerberus nu s-ar împotrivi unei fuziuni".

Tot în februarie, însă, două asociaţii germane importante din sectorul afacerilor - Asociaţia pentru Afaceri de Familie şi Asociaţia Germană pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (DMB) -, şi-au exprimat opoziţia faţă de o posibilă fuziune între Deutsche Bank şi Commerzbank, argumentând că o astfel de tranzacţie ar putea dăuna concurenţei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb