POTRIVIT UNEI ANALIZE COFACE: Mexic şi Brazilia adopta direcţii diferite în politicile energetice

M.C.
Materii Prime / 11 aprilie 2019

Mexic şi Brazilia adopta direcţii diferite în politicile energetice

Volatilitatea pe piaţa de petrol globală din cauza mai multor factori a marcat anul 2018, oferta fiind afectată în mod semnificativ de sancţiunile SUA la adresa Iranului şi Venezuelei, iar cererea a suferit în urma impactului unui război comercial şi a consecinţelor vârfului ciclului economic anterior, se arată într-un comunicat al Coface remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Coface estimează, pentru anul acesta, că media preţului Brent al ţiţeiului va fi 65 dolari, iar incertitudinile care au predominat anul trecut nu se vor disipa anul acesta.

În Mexic, preşedintele de stânga, Andres Manuel Lopez Obrador, un critic fervent al reformei din 2013 care a deschis piaţa energetică spre investiţiile private, pare să adopte o poziţie defensivă faţă de industria privată a petrolului, arată comunicatul.

Licitaţiile noi în domeniul petrolului sunt suspendate timp de trei ani, se construieşte o rafinărie costisitoare pentru a reduce dependenţa de combustibilul importat din SUA, iar predominanţa companiei petroliere deţinute de stat Pemex în acest sector este amplificată, în ciuda nivelului de influenţă alarmant şi a înrăutăţirii recente a calificativului său privind calitatea de creditare.

În baza unui plan de afaceri pe şase ani, scopul Pemex este să crească producţia la 2,48 milioane de barili pe zi (bpd) până la sfârşitul anului 2024, deşi acest deziderat pare nerealist din cauza nivelului uriaş de investiţii care este necesar pentru a inversa tendinţa de declin a producţiei de petrol, informează sursa precizată.

Agenţia internaţională de rating Fitch a declarat că Pemex ar avea nevoie de o investiţie între 12 şi 17 MLD USD pentru a opri declinul producţiei şi nivelurile rezervelor (aproximativ 1,2% din PIB al Mexicului). De asemenea, există temeri din ce în ce mai mari în piaţă că actuala politică energetică ar putea pune în pericol bilanţul fiscal al companiei, prezentând un risc pentru bilanţul suveran al ţării.

În Brazilia, planurile noului guvern de dreapta în privinţa industriei petrolului ar putea duce la perspective mai bune. Producţia de petrol pare că va creşte în următorii ani.

În raportul din martie, OPEC a notat că Brazilia ar înregistra a doua cea mai mare creştere în producţia anuală de petrol dintre ţările non-OPEC în 2019, adăugând 360.000 bpd, fiind întrecută doar de industria şistului petrolifer din SUA.

Planul pe termen lung ar trebui să ajute compania de petrol deţinută de stat Petrobras să-şi sporească autonomia şi de asemenea ar trebui să îmbunătăţească generarea valorii investiţiilor companiei şi să creeze oportunităţi pentru investitori privaţI, se mai scrie în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb