"Praktiker" se extinde în Germania

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 2 decembrie 2009

"Praktiker" se extinde în Germania

"Praktiker" AG, al doilea distribuitor german de amenajări interioare, a deschis mai multe magazine pe plan intern anul acesta, decât în afara graniţelor, ceea ce reprezintă o premieră a ultimului deceniu. Numărul magazinelor noi deschise de compania germană pe plan local, în 2009, ajunge la şase, iar în estul Europei numai la trei, potrivit afirmaţiilor directorului executiv Wolfgang Werner. Înainte de 2009, "Praktiker" a inagurat aproximativ 12 magazine în estul Europei, anual.

"Creşterea internă, de-a lungul anilor, a fost mai puter­nică decât ne-am imaginat", a precizat Werner, adăugând că retailerul va deschide magazine în "regiuni prospere".

Vânzările "Praktiker" au scăzut pe plan intern cu 0,4% în primele nouă luni din 2009, însă în afara Germaniei - cu 15%. Cu excepţia preluării, în 2007, a lanţului "Max Bahr", retailerul şi-a redus numărul magazinelor din Germania în fiecare an, în ultimul deceniu.

"Praktiker", care are magazine în opt ţări est-europene şi în Luxemburg, a obţinut aproape 75% din cifra vânzărilor în Germania, în primele nouă luni din acest an. Circa 60% din profitul operaţional, în sumă de 53,2 milioane de euro (80 milioane de dolari), a provenit din magazinele de pe plan intern. În perioada similară din 2008, majoritatea profitului a fost obţinut în afara Germaniei.

În ce priveşte ieşirea de pe vreuna din pieţele pe care activează "Praktiker", Werner a declarat că nu există o decizie în acest sens, însă nu poate fi exclusă o asemenea variantă. În presa locală au existat informaţii potrivit cărora compania intenţionează să părăsească piaţa din Ucraina, însă purtătorul de cuvânt al "Praktiker" a precizat că societatea va deschide al patrulea magazin în aceas­tă ţară, anul viitor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb