Preşedintele egiptean cere NATO să se implice în reconstrucţia Libiei

Adina Lateş
Internaţional / 4 noiembrie 2015

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi i-a cerut ieri Alianţei Nord-Atlantice să se implice în reconstrucţia Libiei, ţară marcată de violenţe după înlăturarea de la putere a dictatorului Muammar Gaddafi de o insurecţie sprijinită de NATO, informează AFP.

Şeful statului egiptean a declarat, într-un interviu pentru cotidianul britanic The Telegraph cu ocazia vizitei sale la Londra că "Libia este un pericol care ne ameninţă pe toţi şi dacă nu există un guvern se creează un vid unde extremiştii pot prospera".

"Misiunea nu este îndeplinită complet. Trebuie să sprijinim toate eforturile pentru a ajuta poporul şi economia libiene. Trebuie să stopăm fluxul de fonduri, arme şi combatanţi străini către extremişti. Toţi membrii NATO, inclusiv Marea Britanie, care au luat parte la înlăturarea lui Gaddafi trebuie să-şi aducă o contribuţie", a completat Al-Sissi.

Libia a devenit scena unor confruntări violente între grupări care încearcă să obţină controlul asupra resurselor energetice ale ţării. Două autorităţi politice îşi dispută în prezent puterea, existând de facto două guverne - unul la Tripoli şi celălalt la Benghazi.

În acelaşi interviu, preşedintele egiptean a respins ipotezele potrivit cărora avionul de linie rus prăbuşit sâmbătă în deşertul Sinai ar fi fost doborât de o rachetă sau o bombă, calificându-le drept "speculaţii nefondate".

Un avion Airbus A321-200 al companiei ruse Kogalîmavia, cunoscută şi sub numele de Metrojet, având la bord 224 de persoane, toţi ruşi cu excepţia a trei ucraineni, s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţa în deşertul Sinai, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din staţiunea Sharm el-Sheik, cu destinaţia Sankt-Petersburg.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb