PREDOIU: ''Suntem interesaţi de lărgirea suprafeţelor de spaţiu verde până la cotele europene''

Laura Boico
Politică / 14 mai 2016

Prim-vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu, candidat la Primăria Capitalei, a plantat, astăzi, copaci în cartierul ANL Brâncuşi, afirmând că este un gest simbolic pentru a arăta dorinţa de extindere a spaţiilor verzi până la atingerea cotei de 26 metri pătraţi pe locuitor, conform standardelor europene.

Predoiu a fost însoţit de candidatul PNL la Primăria sectorului 6, Răzvan Mironescu, fiind ajutat şi de copii de la Centrul Acasă al Fundaţiei Metropolis, potrivit Agerpres.

"Este un gest simbolic, fără îndoială, care vrea să spună că suntem interesaţi de lărgirea suprafeţelor de spaţiu verde până la atingerea unei cote în standardele europene de 26 metri pătraţi pe locuitor. Suntem departe de acest obiectiv. Sunt multe spaţii verzi care au fost distruse în Bucureşti şi există resurse să le reconstruim, recuperând suprafeţe virane, suprafeţe afectate parcurilor industriale care nu mai funcţionează şi alte soluţii care pot fi la îndemâna primarilor şi gospodarilor din fiecare sector", a afirmat Predoiu, după ce a plantat doi platani.

Predoiu a arătat că, este important ca în Bucureşti să fie mult spaţiu verde, locuri de recreere, locuri de joacă pentru copii. "Deci, este, dacă vreţi, un angajament faţă de locuitori, că nu ne vom rezuma doar la trafic, doar la dezvoltare economică, până la urmă scopul final al oricărei guvernări locale este calitatea vieţii locuitorilor, cetăţenilor", a adăugat acesta.

Predoiu a spus că, va merge pe Centura Capitalei pentru a verifica traficul, arătând că este o problemă esenţială a Bucureştiului.

"Centura Capitalei este un obiectiv esenţial pentru Capitală. Obiectivele Capitalei nu se pot rezolva, cele care ţin de trafic, cele esenţiale, fără o cooperare cu Guvernul. Una dintre ideile programului meu este să poziţionăm Primăria Bucureştiului foarte solid în dialogul cu Guvernul", a spus, prim-vicepreşedintele PNL, arătând că va discuta acest lucru cu premierul Dacian Cioloş şi cu orice alt premier.

El a mai menţionat, în legătură cu situaţia spitalelor aflate în subordinea Primăriei Capitalei că, trebuie "control la sânge, eliminarea materialelor care nu sunt conforme cu standardele, organizarea de proceduri transparente, disciplină şi protecţia pacientului".

La acţiunea de plantare au fost prezenţi şi deputaţii PNL Cezar Preda, Mihăiţă Calimente, conform aceleiaşi surse.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb