PREFECTUL MUNICIPIULUI BUCUREŞTI: Carantinarea Capitalei depinde de analiza întocmită de DSP

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 23 martie 2021

Alin Stoica

Alin Stoica

Direcţia de Sănătăte Publică a municipiului Bucureşti ar trebui să îi înainteze, astăzi, prefectului Capitalei, Alin Stoica, o analiză, cu date concrete, pe baza căreia, acesta din urmă să propună sau nu măsuri mai stricte pentru combaterea pandemiei.

"Nu înseamnă că la 6 cazuri la mie, Capitala intră automat în carantină; legea nu prevede un astfel de mecanism. Legea spune că orice fel de măsură trebuie luată la propunerea specialiştilor - DSP sau INSP - după care intervine o şedinţă de comitet de situaţii de urgenţă, care ia o decizie. Dacă măsura este mai severă, gen carantină, atunci intervine DSU şi dă un ordin prin care se confirmă respectiva măsură luată de comitet", a spus, ieri, prefectul Alin Stoica.

El a precizat că a cerut DSP să îi prezinte astăzi o analiză privind rata de incidenţă, presiunea asupra spitalelor şi rata de vaccinare din Capitală pentru a dispune cele mai bune măsuri în vederea contracarării pandemiei.

Şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, se opune carantinării municipiului Bucureşti în acest moment.

"Din punctul meu de vedere, astăzi, nu. Dar nu-mi dau cu părerea (...), pentru că e o anumită dinamică, sunt nişte date pe care nu le am la dispoziţie integral. Asta e o decizie care trebuie să se facă pe baza unei analize obiective, pe baza analizării nu numai a indicatorilor, ci şi pe baza dinamicii, a anumitor factori, (...) a riscurilor posibile care există, a capacităţii de tratare din spitale. Decizia, din punctul meu de vedere, nu trebuie să fie cu caracter politic", a declarat Ludovic Orban, la Palatul Parlamentului.

Referitor la viitoarele măsuri privind combaterea pandemiei în municipiul Bucureşti, premierul Florin Cîţu a avut, ieri, o întâlnire cu primarul general al Capitalei şi cu primarii de sector cărora le-a cerut soluţii pentru a se evita carantinarea oraşului.

"Trebuie să găsim soluţii pentru cazurile punctuale în care măsurile de prevenire a infectării cu Sars-Cov-2 nu sunt respectate. Măsurile mai dure vor fi pentru acest segment. Nu vreau ca românii care respectă regulile de mai bine de un an să aibă de suferit din această cauză. Ştiu că este greu şi le mulţumesc pentru tot efortul pe care l-au făcut şi îl vor face în continuare. (...) Dacă respectăm măsurile de protecţie, economia rămâne deschisă şi nici nu aglomerăm spitalele", a scris, pe pagina oficială de Facebook, prim-ministrul Florin Cîţu, după întâlnirea cu primarii din Bucureşti.

La rândul său, Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a precizat că, începând de astăzi, vor fi intensificate controalele pentru verificarea respectării regulilor de protecţie şi distanţare fizică. El a spus că poliţia locală va efectua controale în mijloacele de transport în comun în care se constată în mod frecvent abateri.

"Există raportări pe fiecare dintre linii, acolo unde, din partea operatorului de transport public STB, şoferii ştiu că nepurtatul măştii este mai intens. Şi acolo o să trimitem poliţia locală", a declarat Nicuşor Dan, după întâlnirea de la Palatul Victoria.

Edilul general a mai spus că trebuie impuse măsurile de decalare a programului de muncă, precum şi kurzarbeit sau telemunca, pentru ca să fie redusă presiunea existentă pe transportul public din Capitală şi pentru a reduce riscul de infectare a cetăţenilor. Mai mult, primarul general al Capitalei şi-a exprimat speranţa că, în maximum două luni, vom reuşi să trecem de valul 3 al pandemiei.

"Suntem practic în aceeaşi situaţie în care am fost în noiembrie-decembrie. (...) Mai avem de trecut două luni, pentru că este o cantitate mare de vaccinuri care urmează să vină în România în lunile aprilie-mai. Deci noi trebuie să mai rezistăm până când un număr mare de români vor fi vaccinaţi", a concluzionat Nicuşor Dan.

Cât priveşte nerespectarea regulilor de distanţare în cluburi, primarul Capitalei a afirmat că este atribuţia autorităţilor naţionale să ia măsuri pentru sancţionarea vinovaţilor şi stoparea acestor practici în timpul pandemiei.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Mai este fina lui Anisie sefa la DSP,numai specialisti au pnl usr isti

    Mai este fina lui Anisie sefa la DSP,numai specialisti au pnl usr isti

    ne vedem peste un an la valul 7

    valul 4 va fi in iunie, valul 5 in septembrie, valul 6 in ianuarie 2022, valul 7 in martie 2022.  

    se se consemneze. trebuie sa vina si tulpina braziliana, apoi altele. 

    o sa avem si 20000 pe zi si 3000 la terapie intensiva (locuri, de unde?). va fi si un lockdown national de cel putin 3 luni.

    e prognoza mea optimista. pe cea pesimista...mai bine nu.  

    1. Ar fi bine sa fie un an,sa nu dureze4-5 ani ca de ....guvernul meu trebuie sa fure cam tot ce mai este de furat in liniste fara proteste in strada ,o sa realizam ca Ceausescu a fost mic copil pe langa astia de dreapta

      Ceausescu a iubit Romania

      nu mai bate campii

      de 30 de ani Romania e smulsa si furata si ciupita de toti - si de stanga si de dreapta 

    Multumim, (usr)MINUS.

    Nu stiu daca Nicusor ne mai poate salva si tura asta, asa cum a reusit in toamna. 

    1. Nicusor e un fraier agatat. Nu e relevant.

       

      USR e proiect SRI si PLUS i-a fost agatat de gat...sa le dea la puii de securisti pre-1989 asa.... un staif european! :)

      S-au concentrat maxim satanistii in USR-PLUS! Cum vad o cruce si o Biblie, cum fac spume la gura mai rau ca in filmul "Exorcistul" !  

    si poftiti cum DSP poate sa arunce la gunoi 25% din PIB-ul produs in tara - la Bucuresti....

    ca asa li s-a sculat lor seringa! ....  

    ce Citu, ce eforturi economice, ce imprumuturi pentru relansare..... vine DSP-ul si pune intre paranteze un sfert din PIB-ul Romaniei (Bucurestiul) ...  

    Caaaare e problema? :) ....  

    controalele pentru verificarea respectării regulilor de protecţie şi distanţare fizică sunt facute doar pentru prosti.

    -restaurant cu toate avizele si dotarile necesare pentru a respecta toate regulile de protecţie şi distanţare fizică, in prezent inchis,  

    -santierul vecin cu restaurantul deschis, nu respectă nici una dintre regulile de protecţie şi distanţare fizică, nu au nici grup sanitar pentru a se spala pe maini, se urineaza pe la coltul cladiri, de masurile de protectia munci nici nu se poate discuta... 

    asta e oferta PNL+USR

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb